Spring naar inhoud

Wie is Adriaan Van den Hoof?

Vanavond was Adriaan Van den Hoof te gast in Die huis.

Hij wou nooit volwassen worden, maar Adriaan doet alles met ongelooflijk veel passie. In Die huis vertelde hij trots over zijn kinderen, zijn inspiraties en zijn ouders.

Ontdek hieronder alle hoogtepunten van Adriaan in Die huis:

Het debuut van Adriaan

Adriaan maakte een onverwacht debuut in de Vooruit. Het blijft voor hem een van de leukste momenten uit zijn carrière.

Ik moest in de Vooruit presenteren omdat ik ook 'Comedy casino' had gepresenteerd. Dat was een festival met Nigel Williams, Alex Agnew en Thomas Smith. En iemand was niet komen opdagen. Nigel en Alex zeiden: "Los het op, doe maar." Ik had al een hele tijd ideeën om dingen te doen. En dan heb ik dat gewoon gedaan. Onvoorbereid.

Clown met een traan

Eric polst tijdens de lunch of Adriaan ook zo'n grapjas is tussen vier muren.

Ik kan ook heel mistroostig en triest zijn. Het is het cliché van de clown met de traan. Ja, dat is ook wel. Je kunt niet constant de vrolijke Hans zijn. Dat gaat niet.

Adriaan kan wel eens triest zijn, maar sombere buien laat hij liever achter zich. Intussen heeft hij ontdekt wat hij echt graag doet in het leven.

Ik heb voor een stuk gevonden wat ik wil doen: Voorstellingen spelen, met veel liefde voor mijn kinderen zorgen en geïnteresseerd blijven in wat er zich nog aandient.

De kinderkamer

In de kinderkamer blikt Adriaan terug op zijn kindertijd en het leven van zijn ouders. Zijn eerste levensjaren speelden zich af in Afrika.

Mijn ouders hebben burgerdienst gedaan in Rwanda. Die wilden niet naar het leger en zijn daar les gaan geven. En ik ben hier geboren, maar dan ben ik nog mee naar Rwanda gegaan.

Als kind hield Adriaan ervan om zich te verkleden en te spelen.

Ik was als kind bang om groot te worden. Dat is het peterpansyndroom. Dat heb ik nog steeds.

Jazz tijdens het eten

Het is uiterst gezellig aan tafel. Hier komt ook Adriaans liefde voor jazz naar boven.

Iedereen denkt dat jazz achtergrondmuziek is, maar dat is helemaal niet zo.

Plots duikt de stem van zijn vader op. Adriaan heeft altijd veel bewondering voor hem gehad. Zijn vader weet echt alles van de jazzmuzikanten en bereidde zich op een bijzondere manier voor op zijn programma.

Ter voorbereiding van zijn programma zat mijn vader in de living met een hoofdtelefoon op met zijn ogen toe. Als de plaat gedaan was, werd hij wakker, schreef hij iets op een papier, zette hij een nieuwe plaat op en sliep hij verder. Heerlijk, toch?

Fan van Tony Bell

Koning van het moppen tappen Tony Bell heeft altijd al een speciale plek gehad in het hart van Adriaan. Zijn platen vond hij op de rommelmarkt en nu geniet hij er met volle teugen van. Hij vindt het jammer dat een goeie mop vertellen steeds minder gebeurt.

Sinds de komst van het internet kijken de mensen altijd meteen naar de clou. Stom. Er is niets zo goed als iemand die een verhaal vertelt en het blijkt een mop te zijn.

En Adriaan, die waagt zich ook aan een echte klassieker.

geschreven op 07 november 2017
VRTNU VRTNU VRTNU