Spring naar inhoud

Opnames Dertigers en Loslopend Wild van start

Dertigers

Goed nieuws voor alle fans!

Goed nieuws over de fictiereeksen bij Eén: de ploeg van Loslopend wild kon vorige week starten met draaien, en begin juli starten ook de opnames van Dertigers.

Nu de veiligheidsmaatregelen rond corona een nieuwe fase zijn ingegaan, kunnen steeds meer producties opnieuw opstarten – zo dus ook bij verschillende reeksen van Eén. Binnen de productiesector werd intussen ook een veiligheidsprotocol uitgewerkt dat door iedereen wordt gevolgd. Naarmate de maatregelen evolueren zullen ook intiemere scènes gepland worden waarbij acteurs dichter bij elkaar kunnen komen.

Dertigers: “Ik kijk ontzettend uit naar het weerzien!”

Goed nieuws voor alle fans van de populaire reeks Dertigers: de opnames hiervan zijn herpland en zullen op 6 juli worden opgestart, slechts enkele weken later dan verwacht. De opnames zullen gebeuren op basis van het protocol dat binnen de productiesector is afgesproken, en uiteraard worden ook hier alle veiligheidsmaatregelen gerespecteerd. De kleine vertraging bij de opnames zal geen impact hebben voor de kijker: de reeks wordt nog steeds in het voorjaar van 2021 verwacht.

Het feit dat het derde seizoen er toch komt, voelt hoopgevend en verlossend. Het zorgt dat ik nu nog meer koester wat we samen mogen delen. Ik kijk ontzettend uit naar het weerzien en om er samen weer iets moois van te maken. Als collega’s, maar bovenal... als vrienden.

Ellen Verest (Nora)
Ellen Verest (Nora)
<

EINDELIJK! Ik was al bang dat ik een veertiger zou zijn tegen de tijd dat we terug mochten beginnen draaien. Ik kijk het meest uit naar de wrapparty ... bubbels met onze Dertigers-bubbel smaken toch eens zo goed (lacht).

Kim Van Oncen (Saartje)
Kim Van Oncen (Saartje)
<

Loslopend wild: opnames vorige week gestart

Afgelopen week kon Loslopend wild opnieuw starten met opnames. Voor de coronacrisis was de ploeg al bezig met opnames voor het nieuwe, vijfde, seizoen, maar de afgelopen maanden lag dit stil. Bij deze heropstart wordt natuurlijk maximaal rekening gehouden met de geldende veiligheidsmaatregelen: ofwel houden de acteurs afstand ten opzichte van elkaar, ofwel dragen ze tijdens de scène om beurten een mondmasker. De crew achter de schermen draagt ook steeds mondmaskers of werkt achter plexiglas. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere hygiënemaatregelen: zo wordt er bijvoorbeeld voldoende handgel voorzien op de set en wordt het materiaal ontsmet.

Onder andere Lucas Van den Eynde en Els Olaerts werden al tijdens de eerste draaidag op set verwacht. Beiden waren heel tevreden om na enkele maanden weer op een set te kunnen staan. Ook Eva Binon en Patrick Vervueren namen al scènes op. Zij spelen niet enkel in Loslopend wild een koppel, maar zijn dat ook in het echte leven en hoefden daarom geen afstand te bewaren of een mondmasker te dragen bij elkaar.

geschreven op 15 juni 2020
VRTNU VRTNU VRTNU