Spring naar inhoud
Dertigers

Het lief en leed van zes vrienden

vanaf 7 januari

Dertigers is een fictiereeks over een hechte vriendengroep van zes dertigers. Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje zijn al bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen. De zes worstelen met de uitdagingen van hun generatie, het evenwicht tussen werk en gezin en… de geheimen van een onverwerkt trauma dat hen onlosmakelijk met elkaar verbindt, maar hen ook uit elkaar dreigt te drijven.

Het beeld van een generatie

De zes dertigers vormen een dwarsdoorsnede van hun generatie. Ze zijn single, getrouwd of gescheiden, met of zonder kinderen, in een klassiek of nieuw samengesteld gezin. Ze zijn hetero of homo en hebben een druk sociaal en/of familiaal leven.

Het zijn onafscheidelijke vrienden sinds hun studententijd, toen ze samen op kot zaten. Dat is ondertussen al 15 jaar geleden. In de loop van de jaren is er vanalles gebeurd. Ze hebben samen heel wat hindernissen overwonnen. Nu iedereen in de groep halverwege de dertig is, staat de vriendenkring mogelijk op een keerpunt: er komen kleine én grote geheimen en spanningen aan het oppervlak die hun vriendschap op de proef stellen. Blijven ze vrienden voor het leven of komt het leven stilaan in de weg te staan van hun vriendschap?

Alex, Nora, Tinne, Pieter, Saartje, Bart

Rondje binge watching?

Dertigers is (24 afleveringen) meteen integraal beschikbaar op VRT NU en op het Youtube-kanaal van Eén. Dertigers is namelijk ideaal om te volgen op andere platformen dan televisie, dankzij de korte afleveringen van 25 minuten, de herkenbare dialogen en jonge verhaallijnen, de pittige muziekscore en de creatieve integratie van de sociale-mediaberichten die de personages met elkaar delen.

Dertigers: vanaf 7 januari van maandag tot en met donderdag omstreeks 22.00 uur op Eén. De reeks is ook met audiodescriptie te bekijken op het kanaal van Ketnet.

geschreven op 07 januari 2019
VRTNU VRTNU VRTNU