Spring naar inhoud

De opnames van seizoen 3 zijn gestart

Dertigers

Goed nieuws voor alle Dertigers-fans, want vandaag zijn de eerste opnames van het derde seizoen begonnen! Kim Van Oncen (Saar) en Ellen Verest (Nora) konden op deze eerste draaidag aan de Antwerpse kaaien al meteen enkele scènes samen spelen. Zij zijn zo de eersten die opnieuw op de set stonden, maar zullen de komende dagen vergezeld worden door de andere acteurs.

De kijkers die na zich het einde van vorig seizoen zorgen maakten omdat een huilende Saar op de trein naar Londen stapte, kunnen gerust zijn: Saar kan dus nog steeds in Antwerpen opduiken...

Coronaproof

Zowel op de set als tijdens de voorbereidingen (zoals bij de make-up) wordt er maximaal rekening gehouden met alle veiligheidsvoorschriften rond corona. Repetities worden met mondmaskers gedaan, en enkel tijdens het draaien zelf spelen de acteurs zonder mondmasker. Voor iedereen is het dus een nieuwe manier van werken. De derde reeks van Dertigers kon terug tot stand komen dankzij steun van de Stad Antwerpen.

De sfeer op de set was onmiddellijk zoals de andere jaren, met of zonder masker! Wat ik wel mis zijn de gezellig babbels met onze make-up artist. Normaal zouden we elkaar na zo’n lange tijd uitvoerige updates geven. En als ze verder staat en iets zegt met het masker en de faceshield aan, versta ik er helemaal niets van. Een voordeel: ik heb vandaag ook al direct nachtscènes dus dan kan ik straks wel ongegeneerd geeuwtjes laten, met al die afstand tussen ons.

Kim Van Oncen

Dertigers zal dit voorjaar op je televisie te zien zijn. Deze zomer zijn seizoenen 1 en 2 van Dertigers te (her)bekijken via VRT NU.

geschreven op 06 juli 2020
VRTNU VRTNU VRTNU