Spring naar inhoud

Deze week in De zevende dag

De zevende dag

Zondag 24 mei

De zevende dag op 24 mei

Bijna een vol jaar na de verkiezingen van 26 mei 2019 wachten de kiezers nog altijd op een volwaardige regering. Hoe komt dat, zal het nog wel lukken? En is het na corona ‘business as usual’ of toch niet? We leggen die vragen voor aan een kwartet van partijvoorzitters: Joachim Coens (CD&V), Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Meyrem Almaci (Groen) en Peter Mertens (PVDA).

Open VLD heeft met Egbert Lachaert sneller dan sommigen verwacht hadden een gloednieuwe voorzitter. Ook zijn Waalse geestesgenoot Jean-Luc Crucke (MR) komt naar de studio. Zit de blauwe familie op één lijn?

Duiding over ‘één jaar zonder regering’ krijgen we van professor Carl Devos (UGent) en van RTBF-journalist Alain Gerlache.

We hebben het ook nog over de horeca die snakt naar de heropening. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen komt met een plan.

Grote vreugde bij de jeugdbewegingen, ze kunnen –in bubbels!- op kamp deze zomer. We horen nog eens hoe ze bij de meisjeschiro van Arendonk op de nieuwe versoepeling reageren. Viroloog Marc Van Ranst komt naar de studio voor extra toelichting.

Onze tuinen en tuintjes snakken naar regenwater. We gingen op stap met Vlaanderens bekendste tuinman Bartel Van Riet.

Op ons podium deze week de Compact Disk Dummies. De broers Janus en Lennert Coorevits stellen hun nieuwe album ‘Neon Fever Dream’ aan u voor.

Het Laatste Woord is voor VRT NWS-journalist Chris Van Den Abeele.

Presentatie Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete.

geschreven op 22 mei 2020
VRTNU VRTNU VRTNU