Spring naar inhoud

Deze week in De zevende dag

De zevende dag

Zondag 29 november

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is onze gast. We hebben het over de aanpassing van de coronamaatregelen na het Overlegcomité van vrijdag, maar vooral ook over de Vlaamse bedrijven. Hoe krijgen we onze economie weer uit het dal? Een relanceplan moet daarbij helpen.

Bij veel Vlaamse (kleine) ondernemers staat het water aan de lippen. Onder strikte voorwaarden kunnen de winkeliers terug aan de slag, voor anderen zoals de horeca, de contactberoepen en de eventsector is het nog wachten. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) gaat het gesprek aan. En ook infectiologe Erika Vlieghe (UZ Antwerpen) komt naar de studio. Aansluitend praten we met haar over de nieuwe Canvasreeks ‘Besmet’, die vanaf maandag wordt uitgezonden. Deel 1 toont hoe het Instituut voor Tropische Geneeskunde zich voorbereidt op een pandemie, nog voor corona de wereld overspoelde.

Met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) praten we over de handhaving van de coronamaatregelen tijdens de komende Kerst- en nieuwjaarsdagen. En er is ook de toenemende agressie tegenover politiemensen in functie. Hoe pak je dat aan?

We hebben het ook over de dreigende executie door het Iraanse regime van VUB-docent Ahmadreza Djalali. We hebben een live verbinding met zijn echtgenote Vida Mehrannia in Zweden. In de studio praten we met VUB-rector Caroline Pauwels en met Kamerlid Darya Safai (N-VA).

Onze muzikale gasten zijn Wannes Capelle en Nicolas Callot. We horen liederen van Schubert… in het West-Vlaams.

Ook een gesprek over 20 jaar Klara, met nethoofd Chantal Pattyn en presentator van ‘Espresso’ Clara De Decker.

De dood van voetballegende Diego Maradona beheerste een groot deel van het (sport)nieuws deze week. Michel D’Hooghe was hoofdverantwoordelijke bij de FIFA voor de dopingcontroles op het WK 1994 en stuurde Maradona toen weg na een positieve dopingcontrole. En we gaan ook live naar Napels, waar het nieuws over de dood van Maradona als een bom is ingeslagen.

Presentatie Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete.

geschreven op 20 november 2020
VRTNU VRTNU VRTNU