Spring naar inhoud

Deze week in De zevende dag

De zevende dag

Zondag 17 januari

In Oostende is er een grote uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. We gaan live naar burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Na het laatste Overlegcomité over de coronamaatregelen komt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) naar onze studio. Is hij bezorgd over de nieuwe uitbraken? Komt er perspectief voor de kappers en de horeca? En kunnen we wel snel genoeg vaccineren en testen?

Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever is te gast na de nieuwjaarspeech voor zijn partij. De hoge besmettingscijfers in de Antwerpse Joodse buurt en de verkiezing van nieuwe ondervoorzitters bij de N-VA zijn enkele van de gespreksthema’s.

De zonnepanelen blijven volop in de actualiteit en zelden stroomden zoveel kijkersreacties binnen. We pikken er de meest gestelde vragen uit en leggen die voor aan Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA).

Het amateurvoetbal maakt zich grote zorgen. Maandag wordt beslist of de competities nog wel worden hervat. En ook op financieel vlak hakt corona er zwaar in bij de clubs. Een gesprek met Bart Vandesompele (FC Latem) en Marc Van Craen (Voetbal Vlaanderen).

De jonge dichteres Amanda Gorman verbaasde de wereld door haar optreden tijdens de inauguratieplechtigheid van Joe Biden. Zijn regering is de meest diverse ooit in de VS. Over representatie en diversiteit in onze samenleving en in de media praten we met Felicia Mukendi-Kalonji, Riadh Bahri en Lisette Ma Neza.

Onze muzikale gasten zijn Siebe Chau en Brenda Corijn van Ão. Een Gents/Mozambikaans-Leuvens duo dat muziek maakt in het Portugees en het Engels, met invloeden van Zuid-Amerikaanse muziek en licht elektronische Indie.

Presentatie Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete.

geschreven op 09 januari 2021
VRTNU VRTNU VRTNU