Spring naar inhoud
De zevende dag

Deze week in De zevende dag

Zondag 24 juni

Zondag 24 juni in De zevende dag

In deze laatste aflevering van het seizoen brengen we de zes partijvoorzitters samen voor een Groot Debat. Met Bart De Wever (N-VA), Gwendolyn Rutten (Open VLD), Wouter Beke (CD&V), John Crombez (SP.A), Meyrem Almaci (Groen) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) blikken we terug op het politieke jaar en proberen we in hun kaarten te kijken voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Onze Wetstraatwatcher Ivan De Vadder kijkt mee en analyseert.

Het zijn weer cruciale dagen en weken voor de Europese Unie. Blijvend verdeeld over het migratiebeleid, stijgen de zenuwen in de Europese hoofdsteden. Nu zondag is er in Brussel een informele top om de violen te stemmen rond het voorstel om migranten op te vangen in regionale centra buiten Europa. Oud-Europees Commissaris Karel De Gucht (Open VLD) brengt zijn analyse. Comedian Geert Hoste schuift mee aan tafel. Als ambassadeur van Amnesty International volgt hij de kwestie met extra belangstelling op.

Zaterdag spelen de Rode Duivels hun tweede wedstrijd op het WK tegen Tunesië. Oud-bondscoach George Leekens komt de day after analyseren.

De muziek komt deze week van Gabriel Ríos.

En Geert Hoste neemt ook het Laatste Woord voor zich.

De zevende dag, zondag om 11 uur, op één.

Live ondertiteld via Teletekst 888.

Ook beschikbaar in Ooit gemist.

geschreven op 24 juni 2018
VRTNU VRTNU VRTNU