Spring naar inhoud

Deze week in De zevende dag

De zevende dag

Zondag 17 november

Zondag 17 november

Partijen en politici besteden meer en meer geld aan advertenties op Facebook en andere social media. In de VS is Donald Trump de absolute koploper. Opvallend bij ons is dat Vlaams Belang hier erg veel geld voor over heeft, meer dan alle andere Vlaamse partijen samen: onze expert Tim Verheyden zet de cijfers op een rij. We praten met Reinout Van Zandycke (expert politieke communicatie), Bart Claes (Vlaams Belang) en Sammy Mahdi (CD&V).

Onze collega Xavier Taveirne maakte een tv-reeks over eenzaamheid, één van de grote, vaak verborgen problemen van onze tijd. ‘Eenzaam’ gaat op 20 november op antenne. We praten erover met Xavier, met één van zijn getuigen, Miriam Buegnange Mitu, en met psychologe Leslie Hodge.

Zondag besteden we ook aandacht aan de door minister van Cultuur Jan Jambon aangekondigde besparingen in de cultuursector.

In ons sporthoofdstuk hebben we het over de prestaties van onze atleten op het WK para-atletiek in Dubai. Peter Genyn pakte goud op de 200 meter en zilver op de 100 meter. Gitte Haenen behaalde zilver in het verspringen en brons op de 100 meter.

Onze muzikale gaste is Geike (Arnaert).

Het Laatste Woord in deze uitzending geven we aan professor Rik Torfs.

De zevende dag, zondag om 11 uur, op één.

Live ondertiteld via Teletekst 888.

Ook beschikbaar in Ooit gemist.

geschreven op 19 oktober 2019
VRTNU VRTNU VRTNU