Spring naar inhoud
De zevende dag

Deze week in De zevende dag

Zondag 22 april

Zondag 22 april in De zevende dag

Een soap, een theater, een vaudeville. De kortstondige kandidatuur van de chassidische jood Aron Berger bij de Antwerpse CD&V beheerste deze week het politieke nieuws. Wat is de impact voor de kiesstrijd in Antwerpen? Wat is nu precies een rode grens om op een lijst te staan? En hoe moeten partijen omgaan met de politieke vertegenwoordiging van de tientallen gemeenschappen in onze superdiverse steden? Een debat over het stad, Vlaanderen en de wereld met Annick De Ridder (N-VA), Yasmine Kherbache (SP.A), Claude Marinower (Open VLD), Nahima Lanjri (CD&V), Imade Annouri (Groen) en Gerolf Annemans (Vlaams Belang).

Sowieso was het geen goede week voor de CD&V. Voorzitter Wouter Beke blikt terug op één van de moeilijkste weken van zijn voorzitterschap.

Karine Claassen volgde voor een nieuw Eén-reeks vijf mensen die afscheid moesten nemen van het leven. Zij komt haar online nieuwsweek toelichten.

Vandaag verblijven er nog altijd meer dan 500 geïnterneerden in de Belgische gevangenissen. Tegen eind dit jaar moeten die van Europa allemaal een plek hebben in een instelling met aangepaste zorg. We komen van heel ver en we zijn op de goede weg, was de boodschap van de regering. Advocaat Walter Van Steenbrugge ergert zich aan die goednieuwsshow. Hij gaat in debat met minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

Met Luik-Bastenaken-Luik eindigt traditioneel het seizoen van de voorjaarsklassiekers. Michel Wuyts maakt voor ons zijn analyse.

Muzikale gast deze week is Bart Buls.

En het Laatste Woord is deze week voor Lieve Blancquaert.

De zevende dag, zondag om 11 uur, op één.

Live ondertiteld via Teletekst 888.

Ook beschikbaar in Ooit gemist.

geschreven op 23 september 2017
VRTNU VRTNU VRTNU