Spring naar inhoud

De stoel

Maandag tot vrijdag 19.35

5 activiteiten die je zeker moet doen in Berlijn

Als jij en je +1 de citytrip naar Berlijn winnen met de online wedstrijd van De stoel, dan hebben we deze 5 tips voor jullie.

Bezoek de Brandenburger Tor

De Pruisische stadspoort is dé bezienswaardigheden in Berlijn. Het is een symbool voor de Duitse eenheid omdat de poort jarenlang achter de Berlijnse Muur stond en niet toegankelijk was.

Wandel door het Holocaustmonument

De meer dan 2.700 grote betonnen blokken waaruit het Holocaustmonument bestaat, symboliseren de overleden Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tussen de blokken lopen is indrukwekkend om te doen.

Ontdek de Bernauer Straße

In de Bernauer Straße krijg je het beste beeld van hoe de Berlijnse muur eruitzag. Het openluchtmonument bestaat uit een voormalig stuk grenswachttoren, een uitzichtpunt en veel interessante levensverhalen van mensen die hier langs de muur hebben gewoond.

Adembenemend zicht op de Fernsehturm

De zilveren bol kan je echt overal zien in Berlijn. Hier krijg je het hoogste en beste uitzicht over Berlijn. Een adembenemend zicht voor iedereen die de stad bezoekt.

Bezoek Tempelhof

De luchthaven werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt door de nazi’s. Met een lengte van ruim een kilometer is het nog altijd één van de grootste gebouwen van Europa, zeer indrukwekkend om te zien.

geschreven op 11 juli 2019
VRTNU VRTNU VRTNU