Spring naar inhoud

De stoel

Maandag tot vrijdag 19.35

5 activiteiten die je zeker moet doen in Barcelona

Deze wedstrijd is niet meer actief. Klik op de knop hieronder om mee te spelen voor een nieuwe citytrip.

Bezoek de Sagrada Família

Het bekendste bouwwserk van Gaudi is pas in 2026 klaar, maar je kan vandaag al het bouwwerk bezoeken. Zowel van buiten als van binnen is de basiliek met zijn unieke vormen en structuren totaal anders dan andere kerken in de wereld. Een must-see als je in Barcelona bent.

Wandel rond in Park Güell

Een bezoekje aan dit park mag zeker niet ontbreken wanneer je in Barcelona bent! In geen enkel werk is de verbondenheid van Gaudí met de natuur zo duidelijk aanwezig. oorspronkelijk is Park Güell niet gebouwd als park, maar als tuinstad. Net als de Sagrada Família is ook dit werk van Gaudí niet af: de tuinstad was niet erg populair. Sinds 1984 staat het monument op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Bezoek Casa Batllo

Nog een meesterwerk van Gaudi. Het is een van de twee privéwoningen die nu als museum zijn opengesteld voor het publiek. Er is geen meubilair, maar de kamers zijn zo gelaten zoals ze waren toen de familie Batlló er woonde. De binnenkant is gerestaureerd in zijn oorspronkelijke staat met ingebouwde open haarden en glas-in-loodramen.

Ga shoppen in La Boqueria

Het is één van de grootste markten ter wereld. Het enorme aanbod aan producten staat onder een mooie 19e-eeuwse gietijzeren overkapping. Een explosie van geuren en kleuren.

Ontdek het mooiste uitzicht op Barcelona op Tibidabo

De Tibidabo is met 512 meter Barcelona’s hoogste heuvel. Als je de drukte van de stad beu bent, kan je hier even frisse lucht komen opsnuiven. Je kan er ook een bezoekje brengen aan het oudste pretpark van Spanje.

geschreven op 04 juli 2019
VRTNU VRTNU VRTNU