Spring naar inhoud

Alle optredens van de MIA's

De MIA's

De MIA's zijn niet voor niets hét muziekfeest van het jaar. Ook dit jaar was het weer genieten, met optredens van oa. Bazart, Niels Destadsbader en Blanche.

Lost Frequencies - Crazy

Wat een opener van de MIA's! Het begon rustig op z'n fiets en met livezang, maar dan bracht Lost Frequencies aka Felix De Laet Tomorrowland naar de MIA's!

Tijdens zijn knallende versie van Crazy werd hij geflankeerd door kleurrijke dansers en ook het publiek kon niet blijven stilstaan. De zaal ging uit de bol en de eerste danspasjes van de avond werden gezet. Een jonge man met grootse talenten, die Lost Frequencies!

Niels Destadsbader - Skwon meiske

Dat Niels Destadsbader het afgelopen jaar heel wat vrouwenharten veroverde, was te merken aan de grote delegatie fans die hij meebracht. Maar met zjin vrolijke versie van Skwon meiske kreeg hij zonder moeite ook de rest van de zaal mee. Er werd gezwaaid, gezongen, gefloten,... Wat een ambiance! Niels stond te genieten op het podium en dat straalde af op de hele zaal. Een echte entertainer, die Destadsbader!

Coely - Celebrate

Damn Coely!! Hoe toepasselijk was het optreden van Coely vanavond? Ze kreeg van Adil en Bilal de allereerste Urban MIA ooit en mocht dat meteen vieren op het podium. Ze bracht Celebrate op een indrukwekkende manier! Eerst opende ze met een indrukwekkend vrouwenkoor en daarna speelde de jonge artieste de hele zaal naar huis. Ze liet iedereen zien waar GIRL POWER nu precies voor staat!

https://coely.lnk.to/DWdeluxe

Tamino - Habibi

Tamino won vorig jaar de Nieuwe Lichting en veroverde daarmee meteen heel wat harten. Ook vanavond op de MIA's liet hij niemand onberoerd. Hij wordt niet voor niets de Vlaamse James Buckley genoemd. Van dit jonge Antwerps-Egyptische talent gaan we nog veel horen, daar mag je zeker van zijn!

Oscar and the Wolf - Runaway

Dat Max Colombie en z'n band talent hebben wisten we al, maar vanavond mochten we dat gelukkig nog eens vanop de eerste rij meemaken. Na een intieme opener op piano, barstte het feestje met Runaway helemaal los! Oscar and the Wolf kreeg vanavond de MIA voor beste live-act en bevestigde meteen op het podium waarom dat he-le-maal terecht is!

Raymond & Triggerfinger - Meisjes

Wauw, wat een heerlijke versie van de klassieker Meisjes zagen we vanavond op het podium! Raymond bracht ter ere van zijn Lifetime Achievement Award de band Triggerfinger mee op het podium en dat zorgde voor vuurwerk! Hij is een échte rasartiest die een inspiratiebron is geweest en nog steeds is voor muzikaal Vlaanderen. De volledige zaal deed dan ook zijn spreekwoordelijke petje af voor deze Grote Meneer. Klasse!

Bazart - Nacht

Bazart is nog steeds HOT! Dat bewees de band vanavond op de MIA's met hun versie van Nacht. Het werd een innemende liveversie die heel de zaal in verroering bracht. Bazart ten voete uit! De band bewijst het: na heel wat festivals en grote zaalshows, zijn de mannen meer dan ooit een gevestigde waarde voor de Vlaamse muziekscene. Het publiek keek en zag dat het goed was.

Blanche - City Lights

voor Hit van het jaar met debuutsingle City Lights Blanche mag vanavond naar huis met dé MIA van de avond: die van Hit van het jaar! Om dat te vieren bracht ze meteen een prachtige versie van City Lights.

Meer dan terecht kreeg deze jongedame na een plekje op het Eurosongfestival ook twee MIA's mee naar huis. Dé 'Doorbraak' van de avond, dé 'Hit van het jaar'... Van onze Dame Blanche gaan we nog veel horen in de toekomst, wees daar maar zeker van!

geschreven op 30 januari 2018
VRTNU VRTNU VRTNU