Spring naar inhoud

Schrijf je in voor De Kemping

De Kemping

Binnenkort start Eén met de opnames van De Kemping. Een tiental jongeren gaan samen met creatieve duizendpoot en jongerenbegeleider Tijs Vanneste een camping vanuit het niets opstarten en runnen. En ook jij kan erbij zijn!

Het idee van De Kemping - een samentrekking van de Kempen en camping - is gestart vanuit de gelijknamige vzw 'De Kemping', een initiatief van productiehuis De chinezen. De jongeren die te zien zijn in het programma raken om uiteenlopende redenen moeilijk aan werk of kunnen dat moeilijk houden. Met de camping wil de vzw deze jongeren weer aan het werk krijgen. Ze krijgen de verantwoordelijkheid over de camping zelf in handen en beslissen alles mee, met Tijs als motiverende en coachende kracht.

De eerste tattoo die ik ooit zette, was op mezelf en stelde een koorddanser voor. Dat is dan ook hoe ik het leven altijd gezien heb: als een evenwichtsoefening waarbij je jezelf staande moet houden - soms heel stevig op je benen, maar op andere momenten ook vrij wankel. Ik ben me er altijd erg van bewust geweest dat die keuze niet altijd aan onszelf is, soms heb je een beetje hulp nodig. Met dit project krijg ik de kans om het koord van deze jongeren aan te spannen zodat ook zij hun kans krijgen om te schitteren als acrobaat…

Tijs Vanneste
Tijs Vanneste
<

De camping opent drie weken lang de deuren: van 3 tot 21 augustus kunnen kampeerders hun tent opslaan op een grote weide in hartje Kempen op het grondgebied van de stad Geel, op de splitsing met Dessel, Retie en Mol. De jongeren voorzien tal van activiteiten voor de bezoekers en er is prachtige natuur in de buurt.

Natuurlijk wordt er op de camping rekening gehouden met alle veiligheidsvoorschriften en wordt er alles aan gedaan om corona-proof te werken! Schrijf je snel in en wie weet kom jij binnenkort met jouw bubbel kamperen op 'De Kemping'.

geschreven op 18 juni 2020
VRTNU VRTNU VRTNU