Spring naar inhoud

In het spoor van Nicolaes Cleynaerts

Nicolaes Cleynaerts trok in 1540 naar Fez om er het Arabisch en de islam te bestuderen. Als theoloog geloofde hij dat het hem zou helpen om het christendom en de islam dichter bij elkaar te brengen. Hij werd er echter met argwaan bekeken en kreeg maar moeilijk toegang tot de samenleving. Ook Arnout merkt dat de islamitische cultuur zich niet zo makkelijk blootgeeft. Toch zijn er tijdens zijn tocht heel wat leuke en mooie momenten.

Ontdek hieronder de meest memorabele momenten van de derde aflevering.

Een niet zo warm welkom

Op weg naar Tétouan, hun eerste stop richting Fez, komen Arnout en Jasper een vriendelijke familie tegen die hen wat water wil geven. De wantrouwige buurvrouw steekt er echter een stokje voor.

Kleine wasjes, grote wasjes

In het Rifgebergte volgen ze in een moskee het vrijdaggebed mee. Maar daar moet je je eerst grondig voor wassen. Iets té grondig volgens Arnout.

High in de bergen

Arnout en Jasper vragen de plaatselijke imam hoe het leven eruitziet in hun bergdorp. Er volgt een verrassend antwoord.

"Ik hou van mannen die lang en blond zijn, zoals jij"

Op een marktje heeft Arnout een gesprek met twee moslima's over trouwen. Ze hebben een duidelijke toekomstvisie voor zichzelf.

Verboden terrein

Arnout en Jasper zijn aangekomen in Fez. Arnout wil graag de Karaouinemoskee bezoeken, maar dan moet hij eerst een wel heel ingrijpende verandering ondergaan.

geschreven op 11 september 2017
VRTNU VRTNU VRTNU