Spring naar inhoud

In het spoor van Jean-Baptiste Popelaire de Terloo

In 1840 ging Jean-Baptiste Popelaire de Terloo op avontuur naar Peru. In het regenwoud ontdekte hij tientallen dier- en plantensoorten, die hij opstuurde naar de jonge musea in Brussel. Arnout volgt zijn spoor en leert 200 jaar na de ontdekkingsreiziger het land en zijn prachtige inwoners kennen.

Ontdek hieronder de meest memorabele momenten van de zevende aflevering.

De stekelige wonderbloem

In Lima bekijken Arnout en Jasper de wissel van de wacht aan het parlement. Ze komen er een Vlaams-Peruviaans gezin tegen dat op vakantie is.

"Wat een mooi land waar ik ben geboren"

Op weg naar het Andesgebergte wordt hen de weg versperd door een blokkade. Een groepje Peruvianen staakt er omwille van de slechte staat van de weg, maar toch ontvangen ze Arnout met open armen.

Alleen op de wereld

Arnout ontmoet Guadeloupe in een klein bergdorpje. Sinds haar moeder overleden is, woont ze helemaal alleen. Haar leven verliep anders dan ze gewild had.

Een mijnwerkersverhaal

In Cerro de Pasco wordt het uitzicht gedomineerd door een enorme mijnpit. Arnout vindt een oude mijnwerker die hem meer wil vertellen over de mijntrol Mucky.

De discosura popelairii

Jean-Baptiste Popelaire ontdekte in het regenwoud een kolibrie, waardoor de vogel nu nog steeds zijn naam draagt. Arnout en Jasper zetten alles op alles om de zeldzame vogel te spotten.

geschreven op 09 oktober 2017
VRTNU VRTNU VRTNU