Spring naar inhoud

Alle dossiers van De helden van Arnout

Spreken de verhalen van Arnouts helden ook tot jouw verbeelding? Wil je meer over hun avonturen ontdekken? Bekijk dan hier alle achtergronddossiers!

play
De helden van Arnout

Dossier: Het oostfront

Bij de start van WOI werd het korps van Oscar naar het oostfront gestuurd. Ze moesten er het Russische leger helpen in hun strijd tegen Duitsland en Oostenrijk.
play
De helden van Arnout

Dossier: Peru

Peru heeft een bewogen geschiedenis en fascinerende cultuur. Iets dat zowel Jean-Baptiste als Arnout ontdekten tijdens hun tocht door het land.
play
De helden van Arnout

Dossier: Het Wilde Westen

Wanneer Pieter-Jan naar de indianen trok, was de kolonisatie van de Far West nog volop bezig. De pionierssamenleving van toen staat bekend als het Wilde Westen.
play
De helden van Arnout

Dossier: De CRAB's

Etienne en zijn vrienden waren vijf van de 300.000 Belgische reservesoldaten of CRAB's die in WOII naar Frankrijk trokken om zich aan te sluiten bij de strijd.
play
De helden van Arnout

Dossier: De Boerenoorlogen

In 1899 ging Alice Bron de gewonden van de Boerenoorlog verzorgen. De oorlog was zeer bloederig en de Vlaamse sympathie voor het Afrikanerleger was groot.
play
De helden van Arnout

Dossier: Fez

Nicolaes Cleynaerts, een theoloog uit Diest, reisde in 1540 naar Fez om Arabisch te leren. De stad was toen het kloppende hart van de islamitische cultuur.
play
De helden van Arnout

Dossier: Het Mongoolse rijk

Willem Van Rubroek trok 750 jaar geleden als één van de eerste westerlingen naar Mongolië. Nog steeds gaan er heel wat legendes rond over het Mongoolse rijk.
play
De helden van Arnout

Dossier: De Kozakken

Joseph beschreef in zijn dagboek hoe de Kozakken de schrik waren van het Napoleontische leger. Maar wie waren die gevreesde soldaten en wat maakte hen zo eng?
geschreven op 28 augustus 2017
VRTNU VRTNU VRTNU