Spring naar inhoud

Acht helden, acht ongelooflijke routes

Vanaf maandag 28 augustus volgt Arnout Hauben zijn helden over de hele wereld. De reizen die de dappere Belgische avonturiers aflegden zijn niet de minste.

Arnout volgt onder andere de route van Joseph Abbeel. Hij was een carabinier die met het leger van Napoleon naar Rusland reisde om de troepen van de tsaar uit te dagen. Arnout en cameraman Jasper trekken door de sneeuw weg uit Moskou, in het spoor van het Franse leger dat 200 jaar geleden verslagen de aftocht blies.

Willem Van Rubroek was een monnik die in de dertiende eeuw in opdracht van de Franse koning naar Mongolië vertrok. Ook Arnout springt in het zadel en reist te paard door de Mongoolse steppe. Onderweg ervaart hij hoe zwaar deze tocht 750 jaar geleden moet geweest zijn.

Het vergeten avontuur van Nicolaes Cleynaerts stuurt Arnout en Jasper door het spectaculaire Rif-gebergte in Marokko. Met het dagboek van de theoloog in de hand proberen ze uiteindelijk de stad Fez te bereiken. Daar probeerde Nicolaes het Arabisch onder de knie te krijgen.

Ontdek alle verhalen van de helden van Arnout, vanaf 28 augustus elke maandag op Eén.

geschreven op 25 augustus 2017
VRTNU VRTNU VRTNU