Spring naar inhoud

Wat is De 3 wijzen?

De 3 wijzen

Kom alles te weten over het nieuwe seizoen

Na 18 jaar keert het legendarische De 3 wijzen terug op Eén vanaf zondag 9 april. Het ijzersterke format blijft behouden, maar het alom bekende humoristische programma wordt in een hedendaags jasje gestoken. Kobe Ilsen loodst de kandidaten, de wijzen en de kijkers als galante gastheer door de avond.

Elke aflevering maken drie wijzen het de kandidaten moeilijk met allerlei verhalen en verzinsels: wie van hen spreekt de waarheid? Die wijzen zijn niet de minste: o.a. Tom Waes, Maaike Cafmeyer, Jeroen Meus, Tom Lenaerts, Bart De Pauw, Sam Gooris, Marleen Merckx, Peter Van de Veire, Bart Peeters, Siska Schoeters, Steven Van Herreweghe, Tine Embrechts, Gert Verhulst, Danira Boukhriss en Lieven Scheire halen hun beste leugentjes naar boven.

Elke week keren een aantal rubrieken terug in De 3 wijzen. Zo gaat Kamal Kharmach wekelijks de hort op en vraagt toevallige passanten naar hun sterkste verhaal en brengen bekende Vlaamse artiesten zoals De Romeo's, Belle Perez en Fleddy Melculy een onderwaterversie van hun bekendste hit.

Op zondag 23 april is er een speciale aflevering van De 3 wijzen ten voordele van Iedereen tegen kanker. Jacques Vermeire, Gerty Christoffels en Walter Grootaers en kruipen in hun rol van vroeger en toveren als wijzen de meest gekke verhalen uit hun hoed.

De drie wijzen, vanaf zondag 9 april op Eén.

geschreven op 16 maart 2017
VRTNU VRTNU VRTNU