Spring naar inhoud

Genieten in een nieuw seizoen van De Columbus

De Columbus

"Al wat we moeten doen, is genieten"

Vanaf 30 april trekt Wim Lybaert opnieuw de wijde wereld in. En De Columbus gaat verder. Letterlijk. Want dit seizoen zorgt elke bestemming voor een nieuwe start. Waar de ene reis eindigt, vertrekt de andere met een volgende gast. Zo wordt niet alleen de bestemming door het toeval bepaald, ook de start van elke reis ligt deze keer in de handen van het lot.

De omgeving wordt dan wel iets exotischer, maar het doel van de reis blijft hetzelfde: samen columbussen. Dat is samen loslaten en genieten van het goede leven onderweg. Maar ook durven vertrekken zonder plan en zonder voorbereiding. Want Wim laat zich ook in deze nieuwe reeks altijd en overal leiden door het toeval en zijn gast.

Er kan niets verkeerd gaan met De Columbus. Al wat we moeten doen, is genieten.

Wim Lybaert
Wim Lybaert
<

Net als in de vorige reeksen, reist Wim elke week in het gezelschap van een andere gast. En opnieuw weten ze allebei niet waar De Columbus hen heen zal leiden. Ze volgen de richting van het toeval. De kauwgomballenautomaat is weer goed gevuld met nieuwe bestemmingen. Met een simpele draai bepaalt de gast het doel van de reis. Dit seizoen laat Wim zich navigeren door Lieven Scheire, Ingeborg, Tom Van Dyck, Dieter Coppens, Tijs Vanneste en Maaike Cafmeyer.

Het goeie leven onderweg

De Columbus heeft alles aan boord dat Wim als gastheer nodig heeft om zijn gasten te verwennen en hen te laten genieten van het goeie leven. De Columbus volgt zijn eigen tempo en vermijdt de snelwegen. Liefst kronkelt hij door onbekend terrein om te genieten van prachtige landschappen of contact te maken met toevallige passanten.

Toeval en gezelligheid bepalen de route. Wim en zijn gasten nemen hun tijd. Ze gaan op zoek naar schoonheid in de kleine dingen. Maar of ze ook dichter bij hun bestemming geraken? Dat doet er niet echt toe. Columbussen gaat over de vrijheid van het moment en over het loslaten van vertrouwde verwachtingen. Het toeval zit aan het stuur en bepaalt het verloop van de trip vanaf het eerste moment. En dat zal gedurende de hele reis niet anders zijn.

De Columbus is er vanaf donderdag 30 april elke donderdag om 20.10 uur op Eén en op Eén via VRT NU.

geschreven op 15 april 2020
VRTNU VRTNU VRTNU