Spring naar inhoud

Dit gebeurt er met de Columbus na de opnames

De Columbus

Hoe keert de Columbus terug wanneer Wim en zijn gasten hun bestemming bereikt hebben? Wim Lybaert beantwoordt eindelijk de vraag die we ons al twee seizoenen lang stellen.

“Garagist Mark, de vorige eigenaar van de bus, komt haar ophalen en rijdt ermee terug naar België", vertelt Wim in Het Laatste Nieuws. "In de Columbus zit een tracker, zo weet hij waar we zijn. Op de ochtend van de laatste opnamedag checkt Mark de locatie en komt - met mijn wagen - in die richting gereden. Onderweg kan hij ons, via een app, heel precies lokaliseren.”

Na de laatste opname zoekt de crew een hotel in de omgeving. ’s Morgens rijdt Wim zijn gast persoonlijk terug naar huis, met zijn eigen wagen. “Bij de allereerste aflevering, met Filip Peeters, zijn we met de bus teruggereden maar dat was achteraf bekeken niet de beste keuze: ik was stikkapot na vier opnamedagen met weinig slaap. Dan nog 600 kilometer bollen in een trage bus: we hebben snel beslist dat we een andere manier moesten zoeken om veilig terug te keren.”

Los van de vraag wat er gebeurt nadat de camera’s stoppen met draaien, is er nog één heikele kwestie die na elke uitzending opduikt: al die fraaie stopplaatsen zijn toch op voorhand geresearcht? “Met de hand op het hart: er is niéts geresearcht”, zegt Wim. “Het is 100% op de wilden boef. Als we ergens een fraaie plek zien in een wei en er is een boerderij in de buurt, gaan we natuurlijk wel toestemming vragen. Maar een stopplaats is nooit ofte nimmer op voorhand gepland.”

Bron: Het Laatste Nieuws, 22 juni 2019

geschreven op 22 juni 2019
VRTNU VRTNU VRTNU