Spring naar inhoud

De mooiste momenten uit de aflevering met Tom Van Dyck

De Columbus

Over het mannetje in de radio, het verschil tussen Tom op en naast de planken en z’n burn-out. Maar ook over vogelen en meermaals de slappe lach hebben. Merci voor deze prachtige aflevering, Tom!

“Jezelf zijn, dat is de moeilijkste rol”

Je zou denken dat Tom Van Dyck een sociale mens is, als je hem op tv bezig ziet. Maar het tegendeel is waar. Zelfs een drankje aan de toog bestellen of de rekening vragen is voor hem een opgave.

Het mannetje in de radio

Tom is grote muziekfan en in het bijzonder van Nick Cave. Een artiest die hij al vaak live zag optreden. En muziek, dat was ook de passie van zijn goede vriend Christophe Lambrecht. Tom en Christophe groeiden samen op.

"Ik kan mij geen leven voor Christophe inbeelden, ik kan me nu alleen een leven na Christophe inbeelden. Hoewel me dat ook niet elke dag lukt."

"Mijn lichaam heeft het signaal gegeven: jij bent niet goed bezig, man"

Tom weet ongelooflijk veel over dieren. En mensen, die ook dieren zijn. Zijn voorstelling Het beest in u ging ook daarover. Maar nog voor hij die kon spelen, ging hij er fysiek onderdoor.

“12u30? Ge zijt moe van het rijden he man!”

Afsluiten doen Tom en Wim in hun Australië. En wat doe je in de weidse natuur naast dieren kijken? Lachen. Heel hard lachen.

geschreven op 14 mei 2020
VRTNU VRTNU VRTNU