Spring naar inhoud

De mooiste momenten uit de aflevering met Stefaan

De Columbus

Een openhartige Stefaan Degand was deze week te gast in De Columbus. Hij praatte over z'n vrouw en z'n dochter, over z'n job, over opvoeden en de liefde.

"Ik ben gestopt met een mening te hebben over andere ouders"

Als er iets is dat Stefaan geleerd heeft sinds hij vader is geworden, is dat elke ouder goed genoeg weet wat hij of zij doet. En dat zorgt voor een liefdevolle en warme band tussen vader en dochter.

"Ik leer heel veel van mijn dochter"

Stefaan leert enorm veel van zijn dochter en hoe hij daardoor in het leven wil staan. En zijn dochter? Die wil soms gewoon de boze papa zien.

"Ik heb één seconde gedacht: ik moet ze afstaan"

Stefaan en Wim kunnen allebei moeiteloos Laat het los uit de film Frozen meezingen. Dankzij hun dochters. Wanneer het over zijn dochter gaat, is Stefaan openhartig. Zo praat hij over de dood van zijn vrouw Julie. En hoe hij die boodschap moest overbrengen aan hun dochter. Daar primeerde eerlijkheid en openhartigheid.

"We hebben alles uit het leven gehaald"

Stefaan haalt herinneringen op aan z'n vrouw en mentor in het leven, Julie. Hoe ze altijd samen speelden. En hoe ze zich "van niks iets aantrok, maar op een goede manier". 11 jaar waren ze samen, amper 31 is ze geworden. Maar ze hebben alles uit het leven gehaald, niets laten liggen. Dat zei Julie zelf nog, 8 maanden voor haar dood.

"Als ik verliefd ben, word ik heel verlegen"

Je zou het niet meteen denken, maar Stefaan heeft ook z'n verlegen kantjes. En dat uit zich vooral als hij verliefd is. Dan begint hij te stotteren, wordt hij verlegen,... Maar toch is liefde voor hem het mooiste dat er is. Dat ziet hij ook bij z'n papa, die een nieuwe liefde heeft en zich gedraagt als een "verliefde puber".

"Ik heb een enorme deuk gekregen, maar ik sta nog recht"

Wim en Stefaan praten over gelukkig zijn. Sinds de dood van zijn vrouw voelt Stefaan zich niet meer constant gelukkig, zoals dat vroeger wel het geval was. Hij leeft met hoge pieken en diepe dalen. En een constant gemis.

geschreven op 21 mei 2019
VRTNU VRTNU VRTNU