Spring naar inhoud

De mooiste momenten uit de aflevering met Philippe

De Columbus

Wat een prachtige trip was het. Philippe praatte openhartig over zijn angsten en het overwinnen daarvan. Over zijn jeugd en zijn dochter. En over geluk.

"Ja, dat is een angst van jou, maar niet van mij"

Al tijdens de eerste momenten op de bus wordt Philippe geconfronteerd met zijn angsten. Hij praat over z'n extreme pleinvrees, maar ook over de vicieuze cirkel waarin hij belandt als hij moet optreden. Terwijl er andere dingen zijn die hem niet bang maken, waar andere mensen dan weer wel schrik van hebben.

"Willy Sommers, Yasmine, Sam Gooris,... Ik kende ze allemaal persoonlijk"

Je zou het hem niet nageven, maar Philippe is grote fan van de Vlaamse klassiekers. En toen hij jong was ging hij niet alleen naar de opnames van Tien Om Te Zien, hij kende ook veel Vlaamse sterren persoonlijk. Zijn vader organiseerde namelijk zomershows met hen op de affiche.

"Ik heb mijn dochter al eens zien doodgaan in mijn dromen"

De eerste avond logeren Philippe en Wim op een camping. Dat is niet echt de gewoonte van De Columbus, maar Philippe voelt zich er toch veiliger bij. 's Avonds in bed komen toch de demonen van Philippe nog een keertje naar boven. Maar hij praat ook over zijn geweldige vrouw, die hij enorm koestert.

"Dat is een wereld waarin alles nog kon"

Wim merkt op dat Philippe vooral fan is van muziek van 'voor zijn tijd'. Het is voor hem vooral het nostalgische gevoel dat hem aanspreekt. Dat heeft onder andere met zijn jeugd te maken, die toch overschaduwd werd door de dood van zijn moeder.

"Zonder dat je het doorhebt wordt je wereld altijd kleiner"

Waarom zou je niet gewoon je angsten vermijden, om er niet mee geconfronteerd te moeten worden? Het is iets waar Philippe - als ervaringsdeskundige- een duidelijk antwoord op heeft. Want voor je het weet, kom je je huis niet meer uit.

"Ik wil vooral graag gezien worden"

Philippe voelt zich gelukkig en dat is het perfecte moment om te klinken. Een opluchting voor Wim, want hij had het soms moeilijk met de eerlijkheid van Philippe. Iets waar hij nochtans voor gewaarschuwd werd.

"Eigenlijk is dat het schoonste dat er is, een dochter"

Na drie dagen is het voor Philip tijd om terug naar huis te gaan. Hij mist zijn dochter. Want naast zijn dochter zelf, vindt hij het het allerbelangrijkste om altijd goed afscheid te nemen van elkaar. Je weet maar nooit.

geschreven op 30 april 2019
VRTNU VRTNU VRTNU