Spring naar inhoud

De mooiste momenten uit de aflevering met Maaike

De Columbus

Een prachtige vrouw, vanbinnen en vanbuiten. Maaike Cafmeyer is een powervrouw, voor wie je alleen maar bewondering kan hebben!

De geur van vrijheid

Maaike en Wim nemen de overzetboot. Voor Maaike brengt de geur op de boot haar helemaal terug naar haar werk op de ferry tussen Zeebrugge en Hull. Drie jaar werkte ze er als stewardess om haar studies te kunnen betalen. Een niet altijd even propere job.

“Ik was vroeger extreem verlegen"

Muziek is enorm belangrijk in het leven van Maaike en haar gezin. Haar nog jonge kinderen zijn muzikaal en haar man leerde ze kennen toen hij als muzikant meewerkte aan hetzelfde toneelstuk. Maaike vertelt ook hoe het komt dat ze begon met toneelspelen en hoe ze keihard uit haar geloof gevallen is.

“Iedereen heeft recht om naar de sterren te kunnen kijken”

Een prachtige sterrenhemel doet Maaike terugdenken aan een prachtige, heldere nacht in Burundi. Ze was er als ambassadrice van Broederlijk Delen. Anderhalf jaar eerder beviel Maaike van haar oudste kindje en overleefde de bevalling bijna niet. Had ze in Afrika gewoond, was de afloop wellicht fataal geweest voor haar.

“Er kan nog heel veel gedaan worden aan de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen”

Bijna elke vrouw kent het gevoel om ’s avonds bang te zijn in het donker. Ook Maaike. In het verleden werd ze ’s nachts van haar fiets gesleurd. Tegen Wim vertelt ze het verhaal dat haar tot op de dag van vandaag achtervolgt.

Zit je met vragen of een verhaal na het zien van deze uitzending? Praat bij Tele-Onthaal over wat jou bezighoudt. Bel anoniem (als je dat wil) en gratis naar 106 (24u/7d) of chat via www.tele-onthaal.be www.tele-onthaal.be.

"Ik ken lelijkere bushaltes"

Een prachtig meer dat lijkt op de Dode Zee brengt Maaike en Wim bij het einde van hun Columbus-avontuur. In hun Israël. Ze genoten allebei van een prachtige trip, even weg van de wereld.

Niet op tv: 360° lunchen met Maaike en Wim

Wim en Maaike genieten van een gezellige lunch en praten over de omgeving in dit 360° filmpje! Vanop je computer kijk je rondom door je muis te verslepen, met je smartphone kijk je gewoon om je heen door je toestel te bewegen of te swipen op je telefoon. Geniet van dit momentje samen met Maaike en Wim.

geschreven op 04 juni 2020
VRTNU VRTNU VRTNU