Spring naar inhoud

De mooiste momenten uit de aflevering met Linde

De Columbus

Wat een fijne compagnon, die Linde Merckpoel! Openhartig, grappig, lief, eerlijk,... Ontdek de mooiste momenten uit 'haar aflevering' van De Columbus.

"Dit vind ik het einde"

In De Columbus zitten doet Linde denken aan vroeger. Toen ze met het gezin op reis gingen met de mobilhome, hield Linde haar vake ook altijd gezelschap op de passagiersstoel.

"Ik heb zo'n goede vrienden, echt"

Haar vader was fotograaf, dus Linde heeft wel iets met foto's. Ook nu hecht ze nog veel waarde aan de foto's van haar vrienden in huis. Vrienden waar ze op kan bouwen. Want de mensen die ze het liefst heeft, stonden het afgelopen jaar na haar relatiebreuk voor haar klaar. Het was de droevigste en meest interessante periode van haar leven.

"Ons moeke noemt mij altijd 'dikken'"

'Dikken', dat is het koosnaampje van Linde. Waarom haar mama haar zo noemt, dat weet ze niet. En Wim, die wordt tot op vandaag 'Wimmekind' genoemd. Een koosnaam waar Linde jeuksel van krijgt.

"Ik heb mij nog nooit zo bloot gevoeld!"

In Engeland moet je rekening houden met regen. En toevallig regent het net op het moment dat Linde en Wim een douche gaan nemen. Die douche is natuurlijk buiten, als je met De Columbus reist. Een bijzondere ervaring voor Linde.

"Ik ben super hard aan het wenen. Ik vind het zo schoon."

Op weg naar de eindbestemming maken Wim en Linde een tussenstop bij vuurtoren Bill. Onderweg naar daar krijgt Linde het moeilijk. Al die schoonheid overvalt haar. Want Bill, die stelt niet teleur. Het is de vuurtoren der vuurtorens.

geschreven op 28 mei 2019
VRTNU VRTNU VRTNU