Spring naar inhoud

De beste momenten uit de aflevering met Lieven

De Columbus

Babbels die niet uit een scenario komen, prachtige uitzichten en spontane ontdekkingen. De Columbus is helemaal terug! De mooiste momenten met Lieven Scheire op een rijtje.

“Zolang ze in de ruimte geen côte à l’os met bearnaise, verse frietjes en mayonaise maken, ga ik niet in de ruimte.”

Wim zoekt met zijn Columbus graag de grenzen op. Ergens inrijden waar het niet mag? Geen probleem. Lieven heeft het daar moeilijker mee. En ook op het vlak van eten zijn de twee tegenpolen. Waar Lieven kan overleven op ‘poedervoeding’, mag voor Wim elke maaltijd rijkelijk en smaakvol zijn.

“De dochter van de korenvelden"

Lieven vertelt het prachtige verhaal over de liefde voor zijn vrouw. Het begon allemaal met zijn liefdesbrieven, die gericht waren aan de dochter van de korenvelden. Hun prille liefde overleefde zelfs een jaar uitwisseling in IJsland.

"Wim Lybaert en Duitsland, da's geen ideale combinatie"

In Duitsland zijn ze nogal gehecht aan hun regeltjes en structuur. En laat dat net iets zijn waar Wim niet zo graag rekening mee houdt.

"Gij zijt thuis den Duitser!"

Wanneer Wim en Lieven voor de zoveelste keer van plek moeten veranderen door de Duitse regels, krijgt Wim het moeilijk. Maar dan ontdekt Lieven toch een Duits kantje bij Wim zelf. Eentje waar hij absoluut nog niet bij had stilgestaan!

"Het is ook niet dat ik kamasutraspecialist ben, maar ik heb de tekeningen al bestudeerd"

India roept bij Lieven gedachten op van een goeroe, bij Wim van de kamasutra. Gelukkig eindigt de tocht van de twee niet met dat laatste, maar met een prachtige afsluiter aan het water. Namasté.

geschreven op 30 april 2020
VRTNU VRTNU VRTNU