Spring naar inhoud

De mooiste momenten uit de aflevering met Laurens

De Columbus

Wat een hartverwarmende aflevering van De Columbus. Wim en Laurens kenden elkaar niet, maar kunnen terugblikken op een prachtige, openhartige reis.

Elke zondag geven wij feedback op onze relatie

Laurens kreeg een cadeau mee van z'n vriendin. De twee hebben een goede relatie, want elke zondag bespreken ze die. Dan zeggen ze tegen elkaar wat er op hun lever ligt. Een geniaal idee volgens Wim.

"Op m'n twintigste heb ik alles achtergelaten"

Laurens woont in Antwerpen, maar werd geboren in Brugge. Hij verliet zijn thuisstad op z'n twintigste, na een turbulente jeugd. Aan Wim vertelt hij zijn verhaal.

"Het is de ergste kater die je ooit in je leven hebt gehad, verspreid over een week"

Na een ontmoeting met een prachtig koppel zijn Wim en Laurens helemaal rustig. Het brengt bepaalde gevoelens naar boven bij Laurens. Hij vocht twee jaar geleden tegen lymfeklierkanker. Een zware strijd, maar nu is hij op de goede weg.

"Alles slaat terug in je gezicht"

Laurens gaat wandelen, Wim maakt het aperitief klaar. Na een moment van bezinning, wordt Laurens overmand door emoties.

"Deze locatie is té machtig"

Muziek is de passie van Laurens. Hij heeft z'n piano mee en wordt door Wim uitgenodigd om meteen een stukje te spelen op een unieke locatie. Een prachtig moment.

"Het lijkt alsof ik je verhaal nu helemaal snap"

Tijdens hun laatste avondmaal samen blikken Wim en Laurens terug op hun trip. Wim heeft alleen maar respect en bewondering voor Laurens.

"Sorry dat ik na drie dagen als uw moeder begin te klinken"

Dat Laurens een goede muzikant is, mocht Wim meermaals ondervinden tijdens de trip. Een carrière in de muziek lijkt hem dan ook echt iets waar Laurens voor moet gaan. En dan doet hij een uitspraak die wel héél bekend voorkomt.

geschreven op 04 juni 2019
VRTNU VRTNU VRTNU