Spring naar inhoud

De mooiste momenten uit de aflevering met Jeroen

De Columbus

Wat een mooie en hartverwarmende eerste aflevering van De Columbus. Jeroen en Wim praten openhartig over het werk, het leven, kinderen en familie.

“U hebt geen keus, stem op Meus”

Jeroen zou de perfecte man zijn voor ‘de politiek’, volgens Wim. Maar daar is de vrouw van Jeroen resoluut tegen. En dat heeft veel te maken met het verschrikkelijke tempo waaraan hij leefde in de begindagen van Dagelijkse Kost. Iets wat zelfs z’n zoontje hem kwalijk neemt.

“Zouden we geen nachtje doorrijden?”

Tijd om door te rijden! Voor Jeroen gaat het even niet snel genoeg vooruit. Hij is het namelijk gewend om in één trek door te rijden naar de bestemming. Dat ze nog steeds ver weg van IJsland zijn, steekt hem dus toch een beetje tegen.

“Dan heb ik het gevoel, papa, dat ik echt besta”

Het is zondag, dus tijd voor een lekker stoofpotje. Gelukkig heeft Wim een goede chef mee op reis. Jeroen maakt een heerlijke ragout onderweg naar de volgende bestemming. Tijdens het avondeten haalt Jeroen herinneringen op en heeft hij het ook over zijn zoontje Georges. “Ik ga daar nog wel mee clashen”, zegt hij daarover.

“De avond voor ik opnames heb van Dagelijkse kost, kan ik nog altijd niet slapen”

Jawel, Jeroen Meus heeft nog steeds zenuwen voor elke opname van Dagelijkse kost. Zelfs na 1800 afleveringen. Hij kan niet slapen, heeft klamme voetjes,… Maar dat gevoel is voor hem een vereiste om door te gaan!

geschreven op 23 april 2019
VRTNU VRTNU VRTNU