Spring naar inhoud

De mooiste momenten uit de aflevering met Annelien

De Columbus

Wim trok samen met Annelien Coorevits naar Mexico. En onderweg leerden de twee elkaar heel wat beter kennen. Een samenvatting van de mooiste momenten.

"Ik moest een maand lang op dezelfde verdieping blijven"

De bestemming van Wim en Annelien is Mexico. Een land waar Annelien niet zo'n goede herinneringen aan heeft. In 2007 trok ze al een keer naar daar voor de Miss Universe verkiezing. Een verkiezing waar ze zich helemaal niet op haar plaats voelde, tussen al die 'beelden van vrouwen'. En dan werd haar ook nog eens 'huisarrest' opgelegd.

"Ik moet me altijd excuseren voor mijn gewicht"

Tijdens de lunch praten Wim en Annelien over bijzondere eetgewoontes. Zo is Annelien verzot op rauwe dingen. Ze praten ook nog over het feit dat Annelien zich altijd moet verantwoorden voor haar gewicht. Ze is gezegend met haar lichaam, maar daar moet ze zich altijd voor excuseren.

De slaapstress van Annelien

Vlak voor het slapen merkt Wim stress bij Annelien. "Als ik weet dat jij eerst slaapt, ben ik minder gegeneerd dat ik woel", zegt ze. Maar het is niet alleen in het slapen dat Annelien nerveus is. Iets dat ze zelf heel lastig vindt.

"Mijn kinderen mogen niet zeggen: ik wil"

Met het ouder worden merk je ook dat je heel wat gewoontes en uitspraken van je ouders overneemt. Wim en Annelien delen hun ervaringen. Zo moeten de kinderen van Annelien 'ik zou graag' in plaats van 'ik wil' zeggen. Iets dat zij vroeger ook moest van haar ouders.

"Ik heb een kop waaraan je meteen ziet wat ik denk"

Dat Annelien zich op haar gemak voelt in De Columbus en bij Wim, is niet gefaket. Anders zou je het wel merken, volgens haar.

"Ongewild aandacht beginnen op te zoeken, daar heb ik een hekel aan"

Wim en Annelien kunnen niet verder rijden, want het volledige dorp amuseert zich op een trouwfeest. Wanneer ze het trouwfeest bezoeken, kan Annelien wel door de grond zakken van schaamte. Ongewild aandacht opzoeken, da's niks voor haar. En praten over gevoelens, daar heeft ze het ook moeilijk mee.

geschreven op 07 mei 2019
VRTNU VRTNU VRTNU