Spring naar inhoud

De beste momenten uit de aflevering met Wim

De Columbus

Een unicum in De Columbus: niet één maar twee West-Vlaamse Wimmen trokken erop uit. Italië is het decor van een fantastische aflevering waarin Wim en Wim op zoek gingen naar hun Nieuw-Zeeland. Het was een reis die we niet snel zullen vergeten, met een lach, een traan en een gigantische dosis sappig West-Vlaams.

"Neem een slok!"

Wim en Wim stoppen bij een bron met gezegend water en dat brengt bij Willaert een aantal hilarische herinneringen uit zijn jeugd naar boven.

"Zo goed gedaan van ons."

De Italiaanse zon draait op volle toeren en van airco is geen sprake op de Columbus. Een verfrissende tussenstop is dus geen overbodige luxe. Wim en Wim bewijzen dat je met wat creativiteit overal een fris bad kan nemen.

"Ik heb ze eerst gezien!"

De zee spotten is altijd een moment van euforie. Ook in De Columbus, met twee volwassen mannen...

"Er moeten echt geen kleinere tunnels meer komen nu."

Iets met een wet en Murphy. De twee Wimmen krijgen het benauwd wanneer ze door een extreem nauwe tunnel moeten.

"Zorg dat je geen te grote brokken maakt of je kunt geen diamant meer worden."

Soms komt de waarheid uit de mond van een dronken West-Vlaamse pastoor. Wim Willaert vertelt een pakkende anekdote over een communieviering zo'n twintig jaar geleden in de kerk van Oostkerke en is er zelf opnieuw door geëmotioneerd.

"Ka mate! Ka mate! Ka ora!"

Als je de haka doet, moet je hem met volle overtuiging doen. Dat hebben de Wimmen begrepen. Ze eindigen hun onvergetelijke reis naar Nieuw-Zeeland in stijl.

Verlang je al naar de volgende aflevering? Afspraak op zondagavond om 20u op Eén.

geschreven op 04 oktober 2021
VRTNU VRTNU VRTNU