Spring naar inhoud

De beste momenten uit de aflevering met Tijs

De Columbus

Een openhartige Tijs Vanneste toonde zijn gevoelige kant in De Columbus. Een echte ruwe bolster met een blanke pit.

"Het was niet de bedoeling dat Ziet em duun een hit werd"

We kennen Tijs allemaal van zijn band Van Echelpoel. Ze scoorden een gigantische hit met Ziet em duun. Maar het was absoluut niet de bedoeling om met dat nummer door te breken. Tijs vertelt ook over zijn carrière als leerkracht in de gevangenis.

“Mijn laatste strijd was mijn kinderen krijgen"

Volgens Tijs zijn z'n kinderen zijn enige zwakheid. Dat is dan ook de voorwaarde tijdens z'n tocht op De Columbus: regelmatig filmpjes van z'n kleintjes krijgen. Kinderen krijgen was een strijd voor Tijs en z'n vrouw. Ze werden mama en papa via een ICSI-behandeling. Een heel heftig proces.

Zes jaar biefstuk voor de hond

Tijs heeft een gouden hart. Ook voor dieren. Z'n hond werd dan ook rotverwend en kreeg zelfs een extra biefstuk als dat bij het gezin op het menu stond. Toen Tijs het beestje moest laten inslapen, was dat een emotioneel moment. Hij krijgt er nog steeds de tranen van in zijn ogen als hij erover vertelt.

"Je moet een godenleven proberen te leiden, maar je mag jezelf nooit een god wanen"

Wim is geïntrigeerd door de rugtattoo van Tijs. En die staat er niet zomaar. Het oog gaat over altijd jezelf blijven. Vroeger werd hij namelijk bestempeld als 'ne speciale', terwijl hij zich doodnormaal voelde. Het was daardoor voor hem des te belangrijker om z'n eigen leven te leiden.

"Ik ben misdienaar geweest"

Dit had je waarschijnlijk ook niet verwacht, maar Tijs Vanneste is ooit misdienaar geweest. Al kwam die beslissing niet voort uit het geloof, maar uit het feit dat hij uit de Chiro werd gegooid. Hij en z'n vrienden maakten het dan maar leuk in de kerk tijdens de misdiensten.

Niet op tv: 360° bokes eten met Tijs en Wim

Neem een boterham en schuif gezellig mee aan tafel in dit 360° filmpje! Vanop je computer kijk je rondom door je muis te verslepen, met je smartphone kijk je gewoon om je heen door je toestel te bewegen of te swipen op je telefoon. Geniet van dit momentje samen met Tijs en Wim.

geschreven op 28 mei 2020
VRTNU VRTNU VRTNU