Spring naar inhoud

De beste momenten uit de aflevering met Jan

De Columbus

Zowel de bestemming als de copiloot zijn voor Wim een verrassing in dit seizoen van De Columbus. Dat maakt alles dat tikkeltje spannender en specialer. Zeker wanneer Wim zijn nieuwe passagier nog nooit eerder heeft gezien en er onderweg toch een innige band ontstaat.

"Geen flauw benul wie dat is."

Deze week stapte de Nederlandse Jan Kooijman aan boord van De Columbus, die ken je misschien als danser, acteur of als jurylid bij talentenjachten.

Nog nooit van gehoord? Wim duidelijk ook niet. De eerste ontmoeting tussen hem en zijn nieuwe copiloot verloopt dan ook een beetje ongemakkelijk.

"We hebben ons script."

Wat als Wim ooit een hoofdrol zou krijgen in een echte film?

Dan zou hij volgens Jan Kooijman 'de sullige, twijfelachtige huisvader' spelen. Van die uitspraak moet Wim toch even bekomen...

"Ik ga toch de deur op slot doen."

Wim en Jan rijden een spookachtig bos in om te overnachten en gaan een spannende nacht tegemoet, want wie weet komt The Blair Witch wel aankloppen.

"Ik heb nog nooit zo intiem gedanst met een andere man."

Prachtig om te zien: Wim die zich helemaal laat gaan in een intieme, experimentele dans. Dat krijgt alleen Jan Kooijman voor mekaar.

"Hoe ouder ik word, hoe makkelijker ik huil."

Een ontroerend gesprek in De Columbus. Wim raakt even geëmotioneerd wanneer het over zijn kinderen gaat. "Zit er eigenlijk een logica in, waarom wij kinderen krijgen?"

De muziek van De Columbus: perfect voor onderweg

Bij elke roadtrip hoort een flinke portie muziek. Benieuwd welke platen Wim en Jan oplegden tijdens hun route? Je kan de playlist herbeluisteren op Spotify.

Verlang je al naar de volgende aflevering? Afspraak op zondagavond om 20u op Eén.

geschreven op 13 september 2021
VRTNU VRTNU VRTNU