Spring naar inhoud

De beste momenten uit de aflevering met Ingeborg

De Columbus

Van meditatiemomenten en grenzen verleggen tot diepgaande gesprekken en warme knuffels (toen dat nog mocht). Wim en Ingeborg vonden een diepe connectie in De Columbus en hun Egypte.

"Het traag sterven van moeke was een gouden kans om echt te verbinden"

Met het ouder worden herkent Ingeborg steeds meer van haar vader in zichzelf. Ze vertelt ook over het afscheid van haar moeke. Ze zorgde voor haar toen die dementeerde. En dat was heftig, maar mooi.

"Ik zou zo graag hebben wat jij mag voelen wat ik voel"

Voor Ingeborg is Wim de definitie van liefdevolle dienstbaarheid. Een prachtig compliment dat hij maar moeilijk kan ontvangen. En dat gaat hier en nu veranderen! Een moment buiten de comfort zone van Wim.

"Ik was zo moe van het lachen. Hoe erg is dat?"

Soms moet je een time-out nemen. En voor Ingeborg was die extreem. Na een periode van tien jaar 'zot werken', liet ze de media volledig achter zich.

"Het gebeurt niet vaak dat ik geen gedachten heb in mijn hoofd"

Wim en Ingeborg genieten van de koelte van een meer. Tijdens de verfrissing vindt Wim de rust in zichzelf. Een gevoel dat hem onbekend is.

Ons Egypte

Wim en Ingeborg komen aan in hun Egypte. En het is een atypische bestemming. Normaal gezien babbelen Wim en zijn gast bij zonsondergang met een drankje erbij. Maar vandaag is het anders: ze dansen. Een prachtige afsluiter.

geschreven op 07 mei 2020
VRTNU VRTNU VRTNU