Spring naar inhoud

De beste momenten uit de aflevering met Helmut

De Columbus

Eerlijke gesprekken, prachtige landschappen en spontane ontdekkingen. De Columbus is helemaal terug en we hebben met meer dan een miljoen mensen genoten van de eerste aflevering. De beste momenten met Helmut Lotti op een rijtje.

Wim weet dit seizoen niet van tevoren wie er op zijn bus zal stappen en dat maakt het allemaal ietsje spannender. Hij was dan ook laaiend enthousiast toen Helmut Lotti op zijn bus stapte, het begin van een prachtige bromance tussen de twee bourgondiërs. En wij mochten meegenieten.

"De angst is duidelijk te lezen op het gezicht van Helmut Lotigiers."

Er schuilt een uitstekende wielercommentator in Helmut Lotti. Wanneer de twee heren op trotinetten een wijnheuvel afdalen, komt de Michel Wuyts in Helmut naar boven.

"Oh my God, inderdaad."

Nieuw seizoen, dezelfde Wim Lybaert. Onverharde wegen houden hem niet tegen om door de mooiste landschappen te rijden, maar dat is natuurlijk niet zonder risico. Het gevolg? Paniek op de gezichten van Wim en Helmut wanneer De Columbus vast komt te zitten in een droogstaand beekje.

"Misschien is Elvis zo beginnen dansen."

De aantrekkingskracht van Helmut is groot, althans op een zwerm wespen. De twee heren hebben last van de insecten en zetten hun dansmoves in om ze weg te jagen.

"Ik was een het kwijlen zoals een oude hond."

Niemand vergeet zijn of haar eerste kus en zeker Helmut Lotti niet. Hij kan zich nog levendig herinneren hoe hij op zijn benen stond te trillen en een hoeveelheid aan speeksel produceerde. Hilarisch!

De muziek van De Columbus: perfect voor onderweg

Bij elke roadtrip hoort een flinke portie muziek. Benieuwd welke platen Wim en Helmut oplegden tijdens hun route? Je kan de playlist herbeluisteren op Spotify.

Verlang je ook al naar de volgende aflevering? Afspraak op zondagavond om 20u op Eén.

Bekijk de volledige aflevering

geschreven op 07 september 2021
VRTNU VRTNU VRTNU