Spring naar inhoud

De beste momenten uit de aflevering met Dieter

De Columbus

Dat Dieter gemaakt is om te columbussen, hebben we in deze aflevering bevestigd gekregen. Hij was zijn spontane en openhartige zelve, we kwamen te weten dat hij niet graag in de belangstelling staat en hij vertelde over zijn beperkingen. En dan was er ook nog het feestje met Marco natuurlijk.

"Ik vind het niet zo tof om in de belangstelling te staan"

Het is Wim z'n verjaardag en dat heeft hij vakkundig verzwegen. Zowel hij als Dieter staan niet graag in de belangstelling. Dieter trouwde zelfs als verrassing tijdens een verkleedfeestje.

“Ik heb zeker twintig stukjes spek binnen"

Wim en Dieter vinden een prachtige slaapplek dankzij local Marko. En daar stopt het niet: naast liters wijn worden ze ook nog getrakteerd op een heerlijke zelfgemaakte maaltijd. En de twee houden zich niet in. Het wordt een rijkelijke avond, waar Wim in de bus nog van moet bekomen.

"De mensen uit Down the road hebben niet alleen een beperking, maar ook een gave"

We kennen Dieter natuurlijk allemaal uit Down the road. Een programma dat zijn leven verrijkt heeft. Hij ging op stap met stap voor stap pure mensen, die toevallig een beperking hebben. Maar iedereen heeft beperkingen, ook Dieter.

"Gij zijt gemaakt om te columbussen"

Columbussen is helemaal Dieter z'n dada: slapen waar het lot je brengt, vissen in het meer, het ritme van de natuur volgen. Maar de vrouw van Dieter staat net iets anders in het leven. Dat ontdekten ze tijdens hun eerste reis samen.

"Ge kunt dat van Baloe nu rechttrekken of erger maken he!"

Dieter en Wim eindigen de tocht in 'hun Peru', op een prachtige heuvel in de natuur. Ze klinken op een prachtige tocht met de Columbus. Maar Dieter kan het toch niet laten om Baloe een beetje te pesten!

Niet op tv: 360° wolken kijken met Dieter en Wim

Niets leuker dan samen figuren in de wolken zoeken. Laat je meenemen in dit 360° filmpje! Vanop je computer kijk je rondom door je muis te verslepen, met je smartphone kijk je gewoon om je heen door je toestel te bewegen of te swipen op je telefoon. Geniet van dit momentje samen met Dieter en Wim.

geschreven op 21 mei 2020
VRTNU VRTNU VRTNU