Spring naar inhoud

De Columbus

Dinsdag 20.40
Bekijk De Columbus op VRT NU

Dit gebeurt er met de Columbus na de opnames

De Columbus
Hoe keert de Columbus terug als de gasten hun bestemming bereikt hebben? Wim Lybaert beantwoordt eindelijk de vraag die we ons al twee seizoenen lang stellen.

De mooiste foto's op een rijtje

De Columbus
Wim nam heel wat mooie foto's tijdens de tweede reeks van De Columbus. Wij zetten ze voor jou op een rijtje!

Niet op tv: muggenvanger Linde

De Columbus
De Columbus wordt aangevallen door muggen. Linde gaat ze te lijf, maar Wim is vooral bezorgd om zijn bus.

"Als ge het wilt zien, ziet ge het"

De Columbus
De bestemming van De Columbus, die kan je overal vinden. Je moet het gewoon willen zien. Een prachtige compilatie van de bestemmingen van dit seizoen.

"Dat is Columbussen"

De Columbus
Columbussen, da's voor iedereen anders. Volgens Stefaan is het: "We laten ons overvallen door schoonheid, lekker eten, liefde, genegenheid, passie, hoop.".

"Ik ben toch een man, ik weet dat toch?"

De Columbus
Linde zou naakt met haar beste vriend in bed kunnen liggen, zonder dat het raar wordt. Maar daar heeft Wim toch een andere mening over.

Niet iedereen heeft evenveel Columbus-ervaring

De Columbus
Jan Peumans en Jeroen Meus houden van Columbussen. Zij gingen eerder al 'op goed geluk' op reis. Maar voor Annelien ligt dat iets anders.

Stefaan heeft echt altijd honger

De Columbus
Als Stefaan een hongertje heeft, dan heeft hij ook écht honger. Wim is een verbaasde getuige.

Columbussen brengt je dichter bij elkaar

De Columbus
Samen onderweg zijn met De Columbus, da's elkaar ook heel goed leren kennen. En zo kom je prachtige, unieke, verrassende dingen over elkaar te weten.

Dieren spotten met Wim

De Columbus
Met Wim Lybaert op pad gaan, da's ook dieren en vogels spotten onderweg! En niet iedereen is daar even enthousiast over.

"In mijn bus wordt er niet gezeverd!"

De Columbus
Jeroen Meus neemt het stuur van De Columbus over. Dat loopt niet meteen van een leien dakje. Hij is wel duidelijk: de chauffeur heeft altijd gelijk!

Linde Merckpoel

Niet op tv: IJsjes, dansen en meezingen!

De Columbus
Wim leert Linde hoe ze best een ijsje kan eten en samen zingen ze mee uit volle borst. Geniet van deze heerlijke momenten die de aflevering net niet haalden.

De mooiste momenten uit de aflevering met Linde

De Columbus
Wat een fijne compagnon, die Linde Merckpoel! Openhartig, grappig, lief, eerlijk,... Ontdek de mooiste momenten uit 'haar aflevering' van De Columbus.

Ons Amerika

De Columbus
Amerika was het doel. En dat doel vinden Linde en Wim in West Bay, aan het water. Ze praten er na over een heerlijke trip, die intens was maar ontzettend leuk.

Een dictieles voor Wim

De Columbus
Linde staat erop altijd netjes te praten en gaf er zelfs ooit les in. Wim heeft het net iets moeilijker met AN. Tijd voor een les. Te beginnen met G en H.

"Ik heb al over veel collega's erotisch gedroomd"

De Columbus
Als Wim droomt, wordt daarin hoogstens een handje vastgehouden. Romantisch dus. Maar Linde, die heeft andere ervaringen. Wim krijgt er stress van.

Een heftig onweer boven de kliffen

De Columbus
Er barst een heftig onweer los boven de kliffen van Dover. Linde is er normaal gezien bang van, maar met Wim durft ze buiten naar het spektakel gaan kijken.

Linde en Wim zoeken verfrissing in de zee

De Columbus
Wim en Linde gaan op pad tijdens de hittegolf. En dan durft De Columbus wel eens veranderen in een serre. Tijd voor wat afkoeling dus!

De favoriete muziek van Linde Merckpoel

De Columbus
Van De Jeugd van Tegenwoordig en Arctic Monkeys tot Fleetwood Mac en Toto. De favoriete muziek van Linde is de perfecte roadtripmuziek!

Stefaan Degand

Niet op tv: De ideale vrouw van Stefaan en meer

De Columbus
Deze fragmenten zag je niet op tv! Wim en Stefaan houden hun adem in, Stefaan is extreem dankbaar en hij vertelt aan Wim hoe z'n ideale vrouw eruit ziet.

De mooiste momenten uit de aflevering met Stefaan

De Columbus
Een openhartige Stefaan Degand was deze week te gast in De Columbus. Hij praatte over z'n vrouw en z'n dochter, over z'n job, over opvoeden en de liefde.

Ons Congo

De Columbus
Congo hebben ze dan misschien niet gehaald, maar het komt wel in de buurt. Het einde van de reis van Wim en Stefaan zit erop. En ze klinken op de liefde.

Wim en Stefaan gaan Congolees kogelstoten

De Columbus
Wim en Stefaan wagen zich aan een potje Congolees kogelstoten. Het is een bijzondere vorm van het kogelstoten dat we allemaal kennen, maar niet zonder gevaar!

"Er zijn geen woorden voor"

De Columbus
De grote droom van Wim? Een keertje acteren. Tijd voor de daad bij het woord! Stefaan begeleidt een zenuwachtige Wim bij z'n eerste performance.

Goeiemorgen, Verdun!

De Columbus
Stefaan en Wim worden wakker in Verdun. En dat zullen de lokale bewoners geweten hebben! Stefaan is z'n eigen goedgezinde zelf, vanaf 's morgens vroeg.

"Ik haat sneeuw"

De Columbus
Eens op weg leren Wim en Stefaan elkaar meteen wat beter kennen. Wim ontdekt dat Stefaan niet van sneeuw houdt. Daar wil hij meer over weten!

"Doseren, Stefaan!"

De Columbus
Dinsdag neemt Wim Stefaan Degand mee met De Columbus. En eens hij de microfoon in handen krijgt, kan hij niet meer doseren. Hilarisch!

De favoriete muziek van Stefaan Degand

De Columbus
Een heleboel klassieke muziek maar ook toppers als Nick Cave, Randy Newman en Tom Waits. Ontdek snel de favoriete muziek van Stefaan Degand!
VRTNU VRTNU VRTNU