Spring naar inhoud

De brief van Sabine aan Cathérine

één

Oh Cathérine

Het grootste deel van de dag zit ik alleen te zwoegen en te zweten in mijn weerlokaal in het gezelschap van een zwijgzame weercomputer. Af en toe word ik losgelaten in de opnamestudio om het grote publiek de laatste weersverwachtingen mee te delen. Jammer genoeg zonder directe reactie van de kijker, of misschien is dat maar goed ook, want niet iedereen is altijd even blij met wat ik te verkondigen heb.

Maar om 11u20 mag ik naar De Madammen van Radio 2, en daar zit jij. Ik weet het, ver kun je niet weglopen als ik binnenkom - de uitzendmicro is dan je vriend - maar toch zie ik telkens een vleugje van eerlijk enthousiasme als ik bij jou kom om de zoveelste zweterige hittegolf aan te kondigen, of de achtendertigste aflevering van een polaire klucht, of de volgende editie van winderige wisselvalligheid, al dan niet met storingen vanaf het westen. Jouw stralende glimlach is dan het beste bewijs dat de mooiste dingen gratis zijn.

Bedankt om elke week naar mij te luisteren, Cathérine, ook al is het van moetens. ’t Is altijd fijn om bij jou in de studio te zijn. Om er te zijn voor die honderdduizend luisteraars, en voor mij.

Veel liefs, Sabine

geschreven op 08 maart 2021
VRTNU VRTNU VRTNU