Spring naar inhoud

De hoogtepunten van de kerstspecial

De 3 wijzen

Met Jeroen, Maaike en Ruben

Speciaal voor het Berrefonds spelen de mama en grote broer van Kobe Ilsen tegen elkaar. Jeroen, Maaike en Ruben zijn de wijzen van dienst.

Dit zijn de hoogtepunten van de kerstspecial.

De Phonesoap 2.0

Kobe heeft een bijzonder cadeautje gekocht. Maar wat is dat mysterieuze doosje precies? Volgens Jeroen is het doosje een soort kluis waar je je smartphone in kan stoppen om even een pauze te nemen. Ruben zegt dat het een zelfbruiner is voor in de auto. Maaike spreekt de waarheid. Omdat we dagelijks met onze smartphone bezig zijn, is het een broeihaard van bacteriën. Met deze zeep maak je je smartphone weer helemaal proper.

Heimlich voor dummies

Een bejaarde man redt een vrouw op het nippertje van de verstikkingsdood. Maar waarom is het eigenlijk wereldnieuws geworden? Volgens Maaike was de man verlamd, maar heeft hij toch de energie kunnen opbrengen om de vrouw te redden. Het verhaal van Jeroen gaat dan weer over broer en zus die elkaar terugvinden. Maar Ruben vertelt het ware verhaal. Deze man is Henry Heimlich, de uitvinder van het gelijknamige maneuver. Het was ook de allereerste keer dat hij het zelf moest toepassen.

Het foute kerstcadeau

Kamal trekt zijn kerstigste kledij aan om op zoek te gaan naar een straf verhaal op de schaatsbaan. Een vrouw vertelt hem hoe ze een gegeven kersttrui op een verrassende plek terugvond.

Mekkeren voor het goede doel

Kerstliedjes kunnen prachtig zijn, maar dit zangkoor heeft er een originele twist aan gegeven. Maaike heeft het bij het rechte eind. Speciaal om geiten te kopen voor arme vrouwen overal ter wereld, mekkerden deze vrouwen een hele kerst-cd vol met originele bewerkingen van kersthits.

Verkeerd verbonden

Toen Jeroen de ene na de andere televisieprijs in de wacht sleepte, werd hij constant lastiggevallen door journalisten. Hij vroeg daarom een nieuwe telefoonnummer aan. Zijn oude bleek een opmerkelijke nieuwe eigenaar te hebben. Nog straffer: Jeroen sprak de waarheid.

geschreven op 25 december 2017
VRTNU VRTNU VRTNU