Spring naar inhoud

Elke dag een nieuwe keuken voor Jeroen

Dagelijkse kost

Dagelijkse zomerkost is terug

Jeroen Meus kiest dit jaar voor een heuse staycation en trekt langs twintig bestemmingen dicht bij huis. Meer nog: hij bezoekt er elke dag een andere gastvrije Vlaming die de deuren en lades van zijn keuken wagenwijd openzet voor een heerlijke portie Dagelijkse zomerkost.

De Vlaamse keuken zoals hij is

In elke aflevering zal Jeroen op een andere locatie achter een ander fornuis staan: bij studenten op kot, in de sportschool en zelfs in het rusthuis. Met het kookgerei dat hij daar ter beschikking heeft, maakt hij heerlijke, zomerse kost klaar voor zijn gasten. Zo gaat hij bijvoorbeeld langs op zeeklassen in Nieuwpoort om verse soep te maken. Stijn en Ruben schakelen Jeroens hulp in om de ploeg van Volley Knack Roeselare te verrassen met verse hamburgers. In Mortsel trakteert hij alle bewoners van rusthuis Mayerhof op heerlijke hapjes met smaken van vroeger.

Natuurlijk gaat Jeroen ook langs bij enkele Vlamingen thuis. Bij Roos in Noorderwijk staat er bijvoorbeeld smeuïge pasta carbonara met asperges en verse erwtjes op het menu. Inge en Philippe uit Herent krijgen dan weer een hemelse, witte chocolademousse met gepocheerde abrikozen geserveerd.

Een zomer vol kostbare momenten

“Mijn vele zomerse herinneringen zijn kostbaar”, vertelt Jeroen. “We hadden bijvoorbeeld een busje van Volkswagen waarmee we op vakantie gingen. We aten ook zelden of nooit op restaurant maar altijd in het wild of op een camping. Of we smeerden lunchpakketten om mee te nemen naar het strand.”

Benieuwd naar de zomerse staycation van Jeroen? Volg hem op de voet via de Facebookpagina en het Instagramaccount van Dagelijkse kost! Alle recepten van Dagelijkse zomerkost verschijnen ook op dagelijksekost.be.

Dagelijkse zomerkost, van 1 juli t.e.m. 27 juli, elke werkdag na het journaal van 19 uur op Eén.

geschreven op 01 juli 2019
VRTNU VRTNU VRTNU