Spring naar inhoud

Dagelijkse kost viert feest!

Dagelijkse kost

2.000ste aflevering

Dagelijkse kost en Jeroen Meus blazen vandaag 2.000 kaarsjes uit! En 2.000 afleveringen, dat verdient een verrassing.

Voor de gelegenheid verrassen wij Jeroen en de voltallige Dagelijkse kost-ploeg met een lekkere taart, die Dieter Coppens zelf komt afgeven in de keuken. Naar aanleiding van de 2000ste aflevering lanceert Dagelijkse kost ook zijn introtune - een nummer van de band The me in you - als volledige song, waarvan de opbrengst naar De warmste week gaat.

Enorm tof dat ik dit met de hele ploeg al voor de 2000ste keer mag doen! Het is echt de tofste job om te doen en ik ben heel dankbaar, dus ik hoop dat we nog lang kunnen doorgaan. Dagelijkse kost is meer dan enkel koken geworden: we maken een connectie met de mensen, zowel met de kijkers thuis als met de voorbijgangers aan de keuken. Die connectie, dat is voor mij het allerbelangrijkste.

Jeroen Meus
Jeroen Meus
<

981 kilogram aardappelen en 1.571 eieren

Elke dag een nieuw gerecht met alledaagse ingrediënten en niet te veel poespas, dat is het recept van Dagelijkse kost. En daarvoor keek de Jeroen niet op een ei of een patatje minder. De afgelopen 2.000 afleveringen passeerden er maar liefst:

  • 981 kilogram aardappelen
  • 236,5 kilogram vlees en gevogelte
  • 518 kilogram groenten
  • 1.161 ajuinen en sjalotten
  • 1.571 eieren

Het populairste recept op dagelijksekost.een.be is dat van stoofvlees met frieten. Ook het recept van een andere klassieker, vol-au-vent, wordt vaak geraadpleegd, net als Jeroens lasagne en klassieke pastagerechten. Alles samen is de reeks tot nu toe goed voor meer dan 483 uur ofwel meer dan 20 dagen non-stop kookplezier.

Introsingle ten voordele van De warmste week

Vandaag wordt ook de introsingle van Dagelijkse kost gelanceerd, ten voordele van De warmste week. De band The me in you schreef speciaal voor het programma een introtune, en maken daar nu een volledig nummer van voor het goede doel.

Jeroen Meus: The me in you is een van mijn favoriete bands. Ik leerde hen via mijn broer kennen, via via kwamen we in contact met de bandleden en werden we goede vrienden.

De band maakte als cadeau voor me een begintune voor Dagelijkse kost. Nu hebben ze er, speciaal voor De warmste week, een volledig nummer van gemaakt. Een nummer ontstaan uit vriendschap en verbondenheid tussen mensen die houden van authenticiteit, muziek en lekker eten. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel.

De 2.000ste aflevering van Dagelijkse kost: vandaag om 18.15 uur op Eén.

geschreven op 19 november 2019
VRTNU VRTNU VRTNU