Spring naar inhoud

5 heerlijke barbecuegerechten

Dagelijkse kost

Zet de barbecue maar al klaar en laat je inspireren door enkele zomerse gerechten van Jeroen Meus.

Gegrilde gamba's en groenten met gemengde sla

Gegrilde gamba's en groenten met gemengde sla

Leg zorgvuldig schoongemaakte gamba’s op de rooster en plots kijkt iedereen richting de gloeiende barbecue. Geef de grote garnalen het gezelschap van allerhande gegrilde groenten en een knapperig-frisse gemengde sla en de grootste zonden worden je vergeven.

Entrecote met BBQ-saus, zoete aardappel en paprika

Entrecote met BBQ-saus, zoete aardappel en paprika

een dikke entrecote met een zoete, warme, gerookte saus en daarbij een soort Texaanse ratatouille met zoete aardappel, paprika en maïs. Kies in elk geval voor vlees van topkwaliteit van bij een goede slager en maak het klaar op de barbecue.

Zomerse zeetong ‘meunière’

Zomerse zeetong ‘meunière’

Een fenomenaal lekkere variant op de klassieke zeetong meunière. Een zeetong, gegrild op de barbecue, met een lauwe vinaigrette van gebrande boter, citroen en azijn.

Polenta op de barbecue met caponata

Polenta op de barbecue met caponata

Wie veggie wil grillen krijgt er een imaginair reisje naar Zuid-Italië zomaar bovenop. De gegrilde driehoekjes malse koek van polenta, zuiderse olijven en karaktervolle Parmezaanse kaas smaken het lekkerst met een Siciliaanse caponata, bereid met zomerse groenten.

Ananas op de grill, sabayon en ijs

Ananas op de grill, sabayon en ijs

Wanneer het dessert aan de beurt is tijdens een middag of avond barbecueën, is het vuur vaak al aan het uitdoven. Toch kan je de buitengrill perfect gebruiken om ook het nagerecht klaar te maken. Wat dacht je van een dessert van gegrilde verse ananas met een sabayon op smaak gebracht met kokoslikeur? Lepel er nog een bol vanilleijs bij en zo serveer je een complete en zomerse afsluiter van de maaltijd.

geschreven op 04 augustus 2019
VRTNU VRTNU VRTNU