Spring naar inhoud

10 jaar Dagelijkse kost

Dagelijkse kost

Het is feest, want dit najaar viert Jeroen Meus tien jaar Dagelijkse kost. Jeroen neemt de kijkers daarom vanaf 31 augustus mee op een trip down memory lane: hij zal doorheen dit tiende seizoen regelmatig terugblikken op de meest memorabele gerechten en televisiemomenten van achter zijn fornuis.

Ook de gloednieuwe begingeneriek en het vernieuwde logo roepen nostalgische herinneringen op: de muziek voor de begingeneriek is de originele song van Frank Vander linden die gebruikt werd bij de start van Dagelijkse kost, zij het dan in een brassband jasje. En het herkenbare blauw-wit geblokte motief uit de beginjaren van het kookprogramma duikt op in het vernieuwde logo.

De eerste twee weken van Dagelijkse kost worden bijzonder: Jeroen zal telkens een hedendaagse versie van een origineel recept van vroeger klaarmaken. Daarin staat hij zij aan zij met… zichzelf, want elke aflevering worden ook beelden van vroeger getoond. Het ene moment zien de kijkers de tien jaar jongere versie van Jeroen een taartdeeg maken, even later werkt Jeroen zoals iedereen hem nu kent zijn fantastische kriekentaart af.

Daarna worden de Dagelijkse kost-kijkers in dit jubileumseizoen meegenomen in de tijd, via mini-flashbacks naar alle voorgaande seizoenen en via bekende en minder bekende (hobby)koks die verrassende kook-anekdotes vertellen. En natuurlijk is er in december ook een extra feestelijke kerstspecial: een ‘Best of kerstmenu’ met de allerbeste recepten van de voorgaande edities.

10 jaar Dagelijkse kost: vanaf 31 augustus elke weekdag om 18.15 uur op Eén.

Achter de schermen

geschreven op 24 augustus 2020
VRTNU VRTNU VRTNU