Spring naar inhoud

De strijd om de felbegeerde Campus cup gaat verder

Campus cup

Afgelopen week ruimden Otto-Jan Ham en zijn studenten even plaats voor het Eurovisiesongfestival, maar vanaf maandag 24 mei zijn ze opnieuw in strijdmodus.

De finaleweken zijn stilaan in zicht en nog vijf teams kunnen een ticket voor de kwartfinales bemachtigen. In aflevering 12 (op 13/5) haalde Politieke Wetenschappen KU Leuven het van de studenten Muziek van LUCA School of arts. Maar in de dagfinale strandden ze op slechts negen juiste antwoorden waardoor ze géén plaats in de top acht konden verzilveren.

Met nog vijf afleveringen te gaan zijn er drie teams wel al zéker van deelname aan de kwartfinales: Communicatiewetenschappen (UGent), Fysica & Sterrenkunde (VUB) en (Wijsbegeerte UAntwerpen).

Voor de andere vijf teams (plaats 5 tem 8) wordt het nog even nagelbijten. Hun tijd kan nog verbeterd worden door onderstaande teams.

Spelschema aflevering 13-17
  • Maandag 24 mei: KU Leuven – Theologie VS UAntwerpen – Chemie

  • Dinsdag 25 mei: KDG – Toegepaste Informatica VS. UGent – Toegepaste Taalkunde

  • Woensdag 26 mei: Odisee -Gezinswetenschappen VS. KU Leuven - Geschiedenis

  • Donderdag 27 mei: Fysica & Sterrenkunde UGent VS. UCLL Secundair Onderwijs

  • Maandag 31 mei: KU Leuven - Musicologie VS. UGent Bio-Ingenieur

Maandag neemt de opleiding Theologie KU Leuven het op tegen de studenten Chemie van de UAntwerpen. Wordt dit het vierde team van de Antwerpse universiteit in de ranking? Of duikt een tweede team van KU Leuven de top 8 binnen en halen zij de kwartfinales? Of zijn de kwartfinalisten nu al bekend? Om het met de woorden van Otto-Jan Ham te zeggen: “Dat wordt me een potje spannend!”

Campus cup, maandag tot en met donderdag rond 21u25.

geschreven op 24 mei 2021
VRTNU VRTNU VRTNU