Spring naar inhoud

Wie wordt seizoenskampioen van Blokken?

Blokken

Blokken gaat op zoek naar de sterkste kandidaat van het afgelopen seizoen. In een spannende afvalrace zullen de zes beste kandidaten uit de tweede helft van dit seizoen bepalen wie zich tot ‘lentekampioen’ kroont. Die lentekampioen neemt het in de grote seizoensfinale van vrijdag 26 juni op tegen herfstkampioen Karel Cappelle.

Kiana, Eveline, Fré, Anaïs, Benjamin en Yarnick: dat zijn de zes Blokken-kandidaten die zich van januari tot en met juni in de top zes konden quizzen. En nu keren ze terug. Hoe hoger ze staan in de top zes, hoe later ze terugkeren tijdens de play-offs.

De winnaar van de lentefinale op donderdag 25 juni, kroont zich tot lentekampioen en treedt op vrijdag 26 juni aan in de grote seizoensfinale. De tegenstander? Herfstkampioen Karel Cappelle. Hij kroonde zich in december 2019 tijdens De warmste week tot sterkste speler uit de eerste seizoenshelft. Wie mag zich uiteindelijk seizoenskampioen van Blokken noemen?

Tijdens de Blokken play-offs spelen de kandidaten voor het goede doel. In elke aflevering kan er 1.000 euro worden gewonnen. Dat bedrag gaat deze keer integraal naar Kom Op Tegen Kanker. Als de kandidaten erin slagen om zes keer het finalewoord te achterhalen, kan er in totaal dus 6.000 euro voor het goede doel worden verdiend.

De eindstrijd van het 26ste Blokken-seizoen: vanaf vrijdag 19 juni elke weekdag om 18.30 uur op Eén.

geschreven op 19 juni 2020
VRTNU VRTNU VRTNU