Spring naar inhoud

Black-out en Pano genomineerd voor Prix Europa 2020

Black-out

Straf nieuws deze ochtend! De nieuwe Eén-reeks Black-out en Pano zijn genomineerd voor een prestigieuze Prix Europa 2020.

Black-out is ook geselecteerd voor twee vooraanstaande internationale televisiefestivals, namelijk Serial Killer in Tsjechië en Seriencamp in München.

Seriencamp is het belangrijkste Duitse televisiefestival dat exclusief aandacht schenkt aan serial storytelling Serial Killer is dit jaar toe aan de derde editie. Black-out is geselecteerd voor de sectie ‘Internationale panorama’, die los staat van de officiële selectie die voorbehouden is voor Oosteuropese producties.

Wie heeft het licht uitgedaan? Dat is de grote vraag in Black-out, een spannende misdaadserie over een land in de ban van een complete elektriciteitspanne. Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven.

In Pano: Hotel corona reconstrueerde de reportagemakers de eerste cruciale weken van de start van de epidemie in ons land. Het bleken cruciale dagen te worden, waarin mensen, als ze al een test kregen, soms lang moesten wachten op hun resultaat. Quarantaine was niet verplicht. Achteraf gezien hebben de skiërs vermoedelijk zo anderen besmet, zonder het te weten.

De Prix Europa is het jaarlijkse Europese festival voor radio, televisie en nieuwe media waarop uitblinkers in het vak in de bloemetjes worden gezet. Black-out werd genomineerd in de categorie ‘TV-fictie’. En ook Pano mag binnenkort misschien een trofee meenemen naar huis. Zij zijn genomineerd in de categorie 'TV-Human interest'. Tussen 18 en 21 oktober 2020 worden de prijzen uitgereikt.

Black-out binnenkort te zien op Streamz, en in november op Eén.

geschreven op 10 september 2020
VRTNU VRTNU VRTNU