Spring naar inhoud

Black-out breidt uit naar het buitenland

Black-out

Black-out is binnenkort te zien in o.a. Amerika, Canada en Australië

Wie heeft het licht uitgedaan? Binnenkort wordt die vraag niet enkel in Vlaanderen, maar ook in het buitenland gesteld. De fictiereeks Black-out is namelijk verkocht aan de Verenigde Staten, Australië, Canada en Nederland. Na onder andere Undercover, Beau Séjour, Tabula rasa en De twaalf steekt zo nog een Eén-reeks de landsgrenzen over. Binnenkort kan iedereen daar zich laten meeslepen door deze thrillerreeks en talent van hier ontdekken. Eerder werd Black-out al genomineerd voor de prestigieuze Prix Europa.

De uitzendingen van Black-out op Eén zitten momenteel ongeveer halfweg, en ook hier wordt de reeks ontzettend gesmaakt. In Black-out raakt België in de ban van een complete elektriciteitspanne. Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in het hele land. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven. Hillebrand geeft Michael Dendoncker, Hoofd Dienst Anti-terrorisme, de opdracht om in het uiterste geheim haar dochter terug te vinden en te onderzoeken wie achter deze black-out zit. Terwijl zij verstrikt geraakt in een politiek kluwen, tast hij in het duister.

De hoofdrollen worden vertolkt door Geert Van Rampelberg en Sara De Roo. Daarnaast doen ook onder andere Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Nora Gharib, Michaël Pas, Ikram Aoulad, Violet Braeckman, Louis Talpe en Jelle De Beule mee in deze meeslepende reeks. Joël Vanhoebrouck regisseerde, het scenario is van de hand van Philippe De Schepper, Geert Verbanck en Bas Adriaensen.

Black-out is elke zondag te zien op Eén om 20u50.

geschreven op 14 december 2020
VRTNU VRTNU VRTNU