Spring naar inhoud

Proficiat, Lynn!

Beau Séjour

De Eén-reeks Beau Séjour van productiehuis De Mensen is vanavond in de prijzen gevallen op het Monte-Carlo Television Festival. Lynn Van Royen, die de hoofdrol vertolkt, werd bekroond als Beste Actrice in een dramareeks. Lynn mocht de award in Monte-Carlo in ontvangst nemen, in aanwezigheid van Prins Albert II van Monaco.

Het Monte-Carlo Television Festival, een event gewijd aan internationale televisiereeksen, is dit jaar reeds toe aan zijn 58ste editie. Tijdens het festival, waarvan Prins Albert II van Monaco voorzitter is, worden jaarlijks de Golden Nymph Awards uitgereikt. Deze prijzen bekronen de beste acteurs en internationale series van het moment. Lynn Van Royen, die voor de reeks in de huid van de vermoorde Kato Hoeven kroop, werd bekroond als Beste Actrice voor haar vertolking. Zij nam het in haar categorie op tegen onder andere Christine Baranski (The Big Bang Theory, The Good Wife) en Joanne Froggatt (Downton Abbey, Liar).

“Het was voor mij enorm plezant om in de huid van Kato te kruipen en ik ben dan ook blij dat een personage dat ik zelf graag zie, zoveel liefde krijgt, zelfs over de Belgische grenzen heen. Ik ben ook zo dankbaar en fier dat onze keuze om weg te blijven van clichés, om een sterke vrouwelijke hoofdrol neer te zetten, en om een extra dimensie te creëren op zoveel positieve aandacht mag rekenen.”

Lynn Van Royen
Lynn Van Royen
<
geschreven op 19 juni 2018
VRTNU VRTNU VRTNU