Spring naar inhoud

Bart en Bart

Er is een grote Bart en een kleine Bart. Ze zijn collega’s.

Kleine Bart werkte vroeger als chef-kok, maar omdat hij dichter bij zijn gezin wou zijn en zijn drie kinderen wilde zien opgroeien, stapte hij uit de horeca. Zo kwam hij in het tuinbouwbedrijf van grote Bart terecht.

Grote Bart stamt uit een familie van fruittelers. Hij is historicus van opleiding, maar na enkele jaren in de klas werd de roep van het buitenleven en zijn familieroots alsmaar groter. Toen hij als geschiedkundige opzoekingswerk moest doen in een oud kasteel in Frankrijk, kantelde zijn interesse plots naar de mooie siertuinen. Het onderwijs was voor Bart plots echt verleden tijd. Bart is een forse man die zichzelf graag verliest in de liefde voor het verfijnde werk met pietluttig kleine zaadjes.

geschreven op 20 september 2016

De elfde -en laatste- aflevering

Pompoen & hutsepot
play
Het goeie leven

Moestuintips voor de beste pompoenen

Pompoenen zijn makkelijk te kweken, gezond én lekker! Vraag je je af hoe je eraan moet beginnen? Bekijk dan snel onze moestuintips!
play
Het goeie leven

Wim en Peter berekenen het gewicht van de varkens

Wanneer Wim en Peter het gewicht van de varkens proberen berekenen, lijkt dat toch niet zo vlot te gaan als gehoopt. Een hilarische situatie is het gevolg.
Het goeie leven

Tips en weetjes over pompoenen

Pompoenen zijn de dikbuiken van de moestuin én de ideale wintergroenten. Ze bevatten weinig kcal en veel bètacaroteen en vitamine A.
play
Het goeie leven

De pompoen, een conservenblik uit de natuur

De natuur gaat langzaam aan in rustmodus en Het goeie leven ook. Maar eerst moeten de pompoenen nog uit de moestuin gehaald worden.
play
Het goeie leven

Afscheid van Het goeie leven

Op de laatste dag nemen de duo's afscheid van elkaar en klinken ze op het goeie leven. Elise zorgt voor de verrassing van de avond en heeft heuglijk nieuws!
play
Het goeie leven

Een dekentje voor de winter

De herfst laat zich voelen op de weide. Vooraleer de tuin in een diepe winterslaap wegzakt, dekt Wim de moestuin met een dekentje van bladeren toe.
play
Het goeie leven

De grootste fans van kolen?

Spruitjes zijn heerlijke winterkost en in de zomer is er heerlijke broccoli en bloemkool. Maar ook het koolwitje is er verzot op. Wim vertelt je er alles over.
play
Het goeie leven

De riek voor strafste pompoenkwekers

Wie verdient de riek voor de beste pompoenkweker? Welk duo heeft de grootste, kleinste , langste, smakelijkste en mooiste pompoenen?
VRTNU VRTNU VRTNU