Spring naar inhoud

Beestige verhalen in Animalitis

Animalitis

Een passie voor dieren

Vanaf woensdag 6 november dompelt Dieter Coppens zichzelf en de kijkers met grote verwondering onder in de dierenwereld, in een nieuw seizoen van Animalitis.

Hij volgt Belgische dierenexperts in binnen- en buitenland en mag bijzondere gebeurtenissen bijwonen bij zowel doorsnee huisdieren als exotische wilde dieren: van een paard met een eierstoktumor opereren tot een orang-oetan opnieuw vrijlaten in de wildernis of een gewonde neushoorn helpen.

Maar Animalitis draait niet enkel om de dieren. Dieter zet ook unieke verhalen van getalenteerde dierendeskundigen in de kijker en legt zo de onverwoestbare liefde tussen mens en dier bloot. Dieter gaat opnieuw langs bij enkele dierexperten uit het eerste seizoen van Animalitis, en de kijker leert ook nieuwe gezichten kennen. De experts nemen Dieter mee naar bijzondere plekken en tonen hem exotische dieren. Natuurlijk steekt hij zelf ook de handen uit de mouwen en waagt hij zich aan de praktijk.

Het is een voorrecht om in het zog van zo’n getalenteerde mensen mee te mogen lopen. Als kind wilde ik altijd al bioloog worden en dankzij dit programma kan ik vanop de eerste rij meemaken hoe mijn leven als bioloog er zou uitzien.

Dieter Coppens
Dieter Coppens
<

Animalitis: vanaf 6 november elke woensdag om 20.40 uur op Eén.

geschreven op 06 november 2019
VRTNU VRTNU VRTNU