Spring naar inhoud

Animalitis

Beschikbaar op VRT NU
Bekijk Animalitis op VRT NU

Het beste van Animalitis

Drie orang-oetans worden vrijgelaten

Animalitis
Willie Smits heeft al over de 600 orang-oetans bevrijd. Vandaag worden er weer drie stap voor stap teruggebracht in de natuur. Een kippenvelmoment voor Dieter.

Longontsteking opsporen bij kalfjes

Animalitis
In een stal vol kalfjes wil Bart Pardon vroegtijdig longontsteking opsporen en behandelen via een BAL, een test die hij zelf ontwikkeld heeft.

De gevaren van orang-oetans bevrijden

Animalitis
Willie Smits vertelt over de ruim duizend doodsbedreigingen die hij ontvangen heeft na het bevrijden van orang-oetans. Maar hij laat zich niet afschrikken.

Dieter beleeft een magisch moment

Animalitis
In Borneo gaat Dieter langs bij Willie Smits. Hij beleeft er een magisch moment, want hij kan vriendschap sluiten met de orang-oetans. Geen slecht begin!

Palmolie bedreigt apen

Animalitis
Natuurbeschermer in Borneo Willie Smits legt uit hoe de palmolie-industrie zorgt voor ontbossing, waardoor het leven van orang-oetans wordt bedreigd.

Hydrotherapie voor Kaigo

Animalitis
Dierenfysiotherapeute Ellen Martens helpt de gekwetste bordercollie Kaigo revalideren, zodat hij opnieuw lange wandelingen met zijn baasje aankan.

Nieuw, jong leven

Animalitis
Malyszko wil dolgraag een veulen, maar een grote eierstoktumor bij de merrie brengt alles in gevaar. Na een operatie en goed herstel is er dan toch goed nieuws.

Slachtoffer van stropers

Animalitis
In Zuid-Afrika helpt Dieter Nele Sabbe neushoorns verzorgen die het slachtoffer zijn van stroperij.

De rode wouw

Animalitis
Dieter leert hoe roofvogelexpert Stef van Rijn de leefwereld van de rode wouw, de grootste roofvogel die in ons land broedt, probeert in kaart te brengen.

Weg met plastic

Animalitis
Studie leert dat de hoeveelheid plastic in een zeeschildpad een maat is voor de totale plastic in de zee. Dat komt neer op maar liefst 8 miljoen ton per jaar!

"Wat een geur"

Animalitis
De dissectie van een aangespoelde zeeschildpad is bijzonder leerrijk, maar zeker geen pretje. Dieter krijgt het even lastig en moet een luchtje scheppen.

Dieter zendert een das

Animalitis
In het Waalse dorpje Ferrières gaat Dieter aan de slag om een das te zenderen.

Termieten: lekker en gezond

Animalitis
Het eten van termieten kan geen kwaad voor de planeet en is bovendien bijzonder lekker. Bioloog Anthony Herrel en Dieter doen de proef op de som.

"Ik zeg geen nee tegen een walvis"

Animalitis
Dieter trekt naar de Azoren om de vervuilde leefwereld van de zeeschildpad te onderzoeken. En spot samen met Frederic Vandeperre walvissen.

Een zeldzame ingreep

Animalitis
Paardenchirurg Hans Wilderjans opereert een topsportpaard op rust om zijn volgende carrière als dekhengst te verzekeren. En dat is niet zonder gevaar.
VRTNU VRTNU VRTNU