Spring naar inhoud

Alles voor Tom

Alles voor de koers

Reportage over Boonens laatste wedstrijd

"Alles voor Tom" is een special van Alles voor de koers. Deze actuele reportage werd gedraaid tijdens Tom Boonens laatste officiële wedstrijd, Parijs-Roubaix, en bevat ook materiaal van tijdens de voorbereidingen op de wedstrijd.

De filmploeg monteerde tijdens en na de wedstrijd om dit huzarenstukje klaar te krijgen. Het afscheid van de sportlegende Tom Boonen is sowieso een uniek moment, maar Tom kon tijdens Parijs-Roubaix nog meer geschiedenis schrijven: als hij won, veroverde hij als enige ooit een vijfde kassei. Het was een spannende race met verschillende kansen voor Tom. Hij finishte uiteindelijk als dertiende in zijn laatste koers. "Alles voor Tom" focust uiteraard op Toms prestatie tijdens de wedstrijd, maar volgt ook onder andere ploegleiders Wilfried Peeters en Davide Bramati, manager Patrick Lefevere en renners zoals Niki Terpstra of Iljo Keisse.

Zij nemen allemaal afscheid van hun boegbeeld op hun eigen manier, maar nooit zonder emotie. In dezelfde stijl als "Alles voor de koers" geeft "Alles voor Tom" de hectiek van de laatste dagen van Toms carrière weer. De reportage volgt hem zowel in aanloop naar zijn laatste wedstrijd, als tijdens de dag zelf. De makers tonen het zenuwslopende verloop van de wedstrijd met exclusief materiaal vanuit de volgwagens, de ploegbus en vanop de kasseien, en ze volgen Tom ook daarna nog in zijn hotel, waar hij met een afscheidsfeest zijn carrière in stijl afrondt.

Vanavond op Eén om 22.35u!

geschreven op 10 april 2017
VRTNU VRTNU VRTNU