Spring naar inhoud

Ontroerende getuigenissen over prachtige mensen

A day to remember

Achter elke foto, schuilt een wondermooi verhaal. Lieve Blancquaert nodigde in haar fotostudio mensen uit die een geliefde verloren aan kanker. Samen haalden ze herinneringen op en gingen ze nog een keer samen op de foto. Geniet mee van enkele mooie getuigenissen of herbekijk de volledige aflevering.

"Ze zal voor altijd onze mama blijven."

Karolien en Sofie moesten op jonge leeftijd afscheid nemen van hun mama maar hebben het nog dagelijks over haar: "We vieren ook elk jaar haar verjaardag met de hele familie."

"Zeg elke dag dat je elkaar graag ziet."

Toen de papa van kleine Marthe stierf, gaven ze iedereen een sticker zodat ze Jurgen kunnen meenemen op reis en hij zo toch de wereld rond kan. "Hij was de knapste en liefste Hollander. Ooit mag niemand nog afscheid moeten nemen om die ziekte."

“Het is moeilijk als we haar lievelingsliedje horen.”

Samen met mama Cecile haalt Valerie herinneringen op aan haar tweelingzus Liesbeth en zorgt Lieve ervoor dat ze nog eens samen op de foto kunnen. "Op momenten waarvan je denkt: hier had ons Lies bij moeten zijn. Dan huilen we veel."

“Ik had nooit gedacht dat hij het niet ging halen.”

"Hij was dertien, een puber. De tijd om vanalles te gaan doen." Mama Dorothy en meter Joleen halen in de studio herinneringen op aan Zohdy.

“Ik heb nood om mijn verdriet te delen.”

Riet was twintig toen er bij haar een hersentumor werd ontdekt en mama Lieve dag in, dag uit voor haar zorgde. De rollen werden omgedraaid toen haar mama ziek werd: "Ik heb geprobeerd om alles voor haar te doen."

“Papa, je bent zo ziek. Heb jij kanker?”

Patrick streed twaalf jaar lang tegen kanker maar hield dat vrij goed verborgen voor zijn omgeving en ook voor zijn kinderen. "Er waren heel weinig mensen die wisten dat hij ziek was."

Heb je nood aan een gesprek na het zien van A day to remember? Je kan 24/24 en 7/7 gratis en anoniem terecht bij Tele-Onthaal via www.tele-onthaal.be of het nummer 106.

geschreven op 15 oktober 2020
VRTNU VRTNU VRTNU